(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week startte Dr. Groen op ons verzoek een interessant experiment met een geheime kweektechniek. Door de toppen vanaf de derde bloeiweek elke 10 tot 14 dagen te fimmen, zouden ze volgens een YouTube video dikker en compacter dan ooit worden. Snel kijken hoe ze er een week na deze eerste behandeling bijstaan.

Velen van jullie zullen waarschijnlijk erg benieuwd zijn hoe het met mijn gefimde toppen gaat. Zelf heb ik ze afgelopen week ook nauwlettend in de gaten gehouden om te zien wat er door het fimmen gebeurde. Voor degenen die mijn kweekupdate van vorige week gemist hebben, zal ik nog eens kort uitleggen wat het verhaal was.

Een goed gevulde kweekkast is niet mis!

Op YouTube verscheen enkele maanden geleden een video waarin een ‘geheime’ kweektechniek voor monsterlijk dikke toppen uit de doeken gedaan werd. De techniek blijkt ook wel flowerpinching genoemd te worden, zo leerden we vorige week van een lezer. Door vanaf de derde bloeiweek iedere tien tot veertien dagen ongeveer een achtste deel van de toppen af te knippen, zouden ze aanzienlijk dikker en harder moeten worden. Mijn negen Night Queen planten stonden juist drie weken te bloeien, dus ging ik het experiment aan en behandelde ik de toppen van één van de planten vorige week voor het eerst op deze manier.

Bloeiweek 4

Afgelopen week was bloeiweek nummer vier. De toppen worden nu elke dag een beetje dikker en zwaarder en zijn ook volop begonnen met het produceren van trichomen. Waren het vorige week nog beginnende harige bolletjes, deze week zijn het zonder twijfel echte toppen geworden. Omdat de foto’s onder de 150 Watt HPS kweeklamp al snel overbelicht worden, heb ik de planten deze week maar eens allemaal uit de HPS kweekkast genomen. Reden voor RollingStoned om er een meme van te maken, de foto ziet er inderdaad uit als een Medicine Square Garden.

Medicine Square Garden

Een leuk geintje dus, deel hem gerust met je vrienden als je wil. Maar door de planten voor een keer zo naast elkaar te zetten, zie je goed hoe de toppen over de hele oppervlakte van de kast verdeeld zijn. Ik ben er zelf behoorlijk trots op eerlijk gezegd. Het kweken met de 150 Watt HPS gaat heerlijk. De topontwikkeling gaat sneller dan onder led kweeklampen en ik heb de planten niet hoeven buigen of scroggen om ze laag te houden. Eén keer toppen in de groeifase en het nodige diefwerk was voldoende om deze bescheiden Sea Of Green te creëren.

‘Geheime’ techniek

Ja, en dat het moment waarop jullie hebben zitten wachten. Hoe staat het met de afgeknipte toppen? Het zal wellicht nog te vroeg zijn om conclusies over de techniek te trekken, maar ik zie tot nu toe geen noemenswaardige verschillen. Sterker nog, ik vind dat de toppen aan sommige andere planten er mooier bijstaan op dit moment. Nu moet ik eerlijk zeggen dat de behandelde plant niet de allerbeste van de negen was, maar laten we zeggen gemiddeld. Maar ik zal gewoon doorgaan met het behandelen, dus aankomende maandag gaat er – met pijn in mijn hart – weer een achtste deel van de toppen van deze plant af. Bij de oogst zullen we zien of de techniek echt werkt of dat het toch een hoax blijkt te zijn. Hieronder een behandelde top naast een onbehandelde top.

Herma

En dan was er vorige week ook nog een drag queen die ineens had besloten dat ze maar eens wat mannelijke bloemen moest gaan maken. Zoals ik vertelde heb ik ervoor gekozen om de plant te laten staan en alleen de mannelijke bloempjes te verwijderen. Gelukkig heb ik daarna geen nieuwe mannelijke bloemen meer gespot, maar ik blijf de plant in kwestie natuurlijk scherp in de gaten houden.

Verder loopt de kweek volgens mij wel lekker. De toppen groeien elke dag aan en het echte opzwellen zit er nog aan te komen. Ik hoop dat ik deze keer nou eindelijk eens wat dichter bij die gram per Watt kom, want dat heb ik nog nooit gehaald. Om de toppen te ondersteunen geef ik ze dagelijks een lekker voedingswatertje gemaakt met een biologische basis bloeivoeding en een PK booster van BioQuant. Uiteraard netjes aangezuurd tot het een pH-waarde van 6,4 heeft. Vanaf week zes zal ik met de PK booster stoppen en alleen nog de basis bloeivoeding geven tot het tijd wordt om te spoelen. Wordt vervolgd…

Tot volgende week, zelfde tijd, zelfde planten!

Dr. Groen

(advertenties)