(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een spannende video op YouTube legt een geheime kweektechniek uit waardoor toppen als een malle zouden opzwellen en tot een monsterformaat uitgroeien! Omdat we van nature wel sceptisch zijn, vroegen we Dokter Groen om de techniek uit te leggen en op een van zijn planten toe te passen. Zien is geloven.

Spannend & slecht nieuws

Ik heb jullie deze week een hoop te vertellen. RollingStoned stuurde me afgelopen week een YouTube video door waarin een geheime kweektechniek uit de doeken wordt gedaan. De techniek heet Bud Swelling oftewel top opzwelling en zou er voor zorgen dat wiettoppen extra opzwellen en dikker en groter worden. Als je de video mag geloven worden het monstertoppen!

Verder heb ik ook een beetje slecht nieuws deze week. Ik ontdekte namelijk ballen aan een van mijn Night Queens! Een hermafrodiet dus, of zal ik zeggen een Night Drag Queen. Een van de ballen, wat dus eigenlijk mannelijke bloemen zijn, stond zelfs al open toen ik het opmerkte en liet zichtbaar stuifmeel los. Gelukkig stond de plant op dat moment buiten mijn kweekkast, maar ik ben bang dat er wel het een en ander bestoven is.

Geheime kweektechniek voor megatoppen!

Wat is het verhaal? Wel een aantal maanden geleden verscheen op YouTube een video. In deze video spreekt een vervormde stem over een geheime kweektechniek die voor het opzwellen van wiettoppen zou zorgen. Nou ben ik van nature wel sceptisch, maar ik had aan de andere kant nog nooit van de techniek gehoord.

De toppen zouden er extreem hard van worden en als een dolle gaan opzwellen

De techniek wordt in de video uit de doeken gedaan, en gaat ongeveer als volgt. Wanneer wietplanten in hun derde week van de bloeifase staan en goed en wel aan het bloeien zijn, moet je een paar millimeter van de toppen afknippen – fimmen van wiettoppen dus eigenlijk. Vervolgens herhaal je dat trucje iedere 10 tot 14 dagen. De toppen zouden er extreem hard van worden en als een dolle gaan opzwellen. Omdat mijn planten precies drie weken in bloei stonden, vroeg de redactie van RollingStoned of ik een van mijn planten aan de techniek zou willen opofferen.

Afgelopen maandag heb ik dus de schaar in de toppen een van de negen Night Queens gezet. Het deed me pijn om in een gezonde wiettop te knippen, maar het is op zijn minst een leuk experiment. Myth Busters, eat your heart out!

Drag Queen

Toen ik maandag mijn HPS kweekkast indook, was dat om de planten nog eens goed te dieven en de geheime kweektechniek toe te passen. Niet om erachter te komen dat een van mijn wietplanten ballen bleek te hebben! Het was wel even schrikken toen ik het zag, want het ging net zo lekker met de dames! Nu moet ik dus gedurende de hele verdere cyclus op mijn hoede zijn voor nog meer hermafrodieten, bah!

Omdat ik liever geen wietplanten doodmaak heb ik ervoor gekozen de herma te laten staan

Omdat ik liever geen wietplanten doodmaak heb ik ervoor gekozen de herma te laten staan. Ik heb alle mannelijke bloemen verwijderd en de plant gediefd. Daarbij zag ik dat één van de mannelijke bloemen tot overmaat van ramp al openstond, bij het verwijderen van deze zak ik een klein wolkje stuifmeel. Poef, voor ik het wist gebeurde het. Gelukkig stond de plant op dat moment buiten de kast en niet tussen de andere planten maar ik ben er helemaal niet gerust op dat ik straks geen zaden in mijn wiet ga vinden.

Dieven

Verder heb ik alle planten op maandag nog eens flink gediefd. Sommige kwekers maken daarbij de hele takken kaal, maar ik laat de schutbladeren altijd liever zitten. Alleen de topjes aan de onderkant van de planten gaan weg, de bladeren hebben wat mij betreft nog nut bij de fotosynthese en dienen als voedingsreserves.

Qua voeding hebben de planten deze week in het begin van de week een mengsel van PK 13-14 en basis bloeivoeding gekregen met een EC waarde van rond de 1,5 en een pH waarde van 6,4. Later in de week heb ik ze eens schoon water gegeven zonder voeding, maar wel op de juiste pH-waarde gebracht.

Volgende week gaan we het resultaat zien van het fimmen van de toppen, en zien we hopelijk geen nieuwe ballen meer verschijnen. Ik zal de planten in ieder geval scherp in de gaten houden wat dat betreft. Tot volgende week, geniet van de foto’s!

Dr. Groen

(advertenties)