(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl de wereld in brand staat en het terrorisme ook hier elk moment kan toeslaan, vindt de politie in Brabant het een goed idee om op een dinsdag met snuffelhonden en al middelbare scholieren op drugs te gaan controleren (zeker even geen hennepruimdag ingepland?). De oogst: één jongen met ‘enkele zakjes wiet’.

Brabant de allergekste

Dat ze in Brabant werk maken van de Hollandse Hennepoorlog is bekend, ze hebben er zelfs een heuse Taskforce voor in het leven geroepen. Maar ook de gewone dienders daar zijn min of meer fulltime bezig met het bestrijden van het kwaad, en daarmee wordt in dit geval dus niet overvallers, verkrachters, moordenaars en terroristen bedoeld maar een plant en zijn oogst.

Voorlopig hoogtepunt in de Brabantse anti-wiet waanzin is de politieactie op 2College Durendael in Oisterwijk dinsdag. Uitgerust met ‘speciaal getrainde drugshonden’ kwam de politie onaangekondigd de klassen in, op zoek naar verderfelijke substanties.

School: ‘Wij zijn blij’

Voor we bij de formidabele opbrengst van deze politiestunt komen, eerst even het woord geven aan de betrokken school zelf, want geloof het of niet, die zit vol in het complot. Dit is hoe zij de bespottelijke rondgang van politieagenten met honden door de klaslokalen in Oisterwijk rechtvaardigen:

‘Vandaag heeft er een controle op drugsbezit onder leerlingen plaatsgevonden. De politie liep in gezelschap van speciaal getrainde drugshonden tijdens de lessen door de verschillende klaslokalen.  Er is gekozen voor deze actie omdat wij het belangrijk vinden dat onze school drugsvrij is conform het convenant “Veilige School”.

(…)

 

Wij zijn blij met de uitkomst dat er maar enkele leerlingen een gesprek hebben moeten voeren met de politie naar aanleiding van de controle.’

Vroeg geleerd…

En zelfs dat is gelogen, want er is – ga even zitten – liefst één leerling van het 2College Durendael op drugs betrapt. Hoewel drugs, wiet dan toch. De bloem van een plantje, wat de leerling in ‘enkele zakjes’ bij zich had.

Kan je oproken inderdaad, zodat het leven wat draaglijkers is en je tot fijne(re) gedachten komt. En gezien dit toch wel bizarre gedoe in Brabant zouden we bijna zeggen tegen alle Brabantse scholieren: begin er zo snel mogelijk aan ook!

Zeker omdat directeur Burgmans in de krant trots vertelt dat er vaker dit soort drugscontroles in het klaslokaal komen…

[illustratie: Xenia Govorukhina/Shutterstock, openingsfoto: Javier Brosch/Shutterstock]
(advertenties)