(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gaat maar door in de kweektent van onze Barney. Nadat hij zijn White Widow dames oogstte stonden er namelijk al vijf dames klaar om het bloeihok in te gaan. Deze keer zijn het CBD Spliff Berry’s, van Spliff Seeds, die in een praktische formatie groeien en bloeien. Uiteraard moet de inmiddels droge White Widow nu worden gewogen én getest, happy days! 

Dobbelsteen

Terwijl Joss stone een gave vertolking doet van “I put a spell on you”, rol ik me joint dicht en steek hem op. Oftewel: tijd voor m’n verslag over de CBD Spliff Berry van Spliff Seeds. Ik heb deze keer vijf dames in 11ltr potten in me Gorilla-tent staan. Ze staan uit elkaar in een dobbelsteen-formatie, waardoor iedere plant bíjna geen dode hoek heeft – waar geen tot weinig licht komt. De Azerwing HPS-lamp verspreidt het licht mooi over de kweekoppervlakte en de meiden maken er op deze manier gretig gebruik van.

Door de dobbelsteen-formatie zijn er nauwelijks lichtloze plekken in Barneys kweektent

Dat de foto’s er zo mooi uitzien – ondanks dat ze onder HPS verlichting staan – komt omdat ik een Method 7 blauwe filter lens heb. De witbalans in het beeld is daarmee veel beter dan zonder; en dat zie je. De dames zijn twee weken terug getopt en hebben mooie zijtakken aangemaakt. Mijn lens komt bij CLD-trading vandaan. Ze verkopen deze niet vanaf hun website, maar als je contact met ze opneemt kun je ‘m wel bestellen.

Briesje

Een maat van mij vroeg waarom ik naast een afzuiger, ook een ventilator in m’n ontkiemkas heb staan. Volgens hem was de luchtcirculatie van een afzuiger namelijk genoeg in de tent. ‘Ja, ik heb in de ontkiemkas ook een ventilator, want daar worden de dames sterk van’, zei ik tegen hem. Het is geen grote fan, maar een kleintje die op de laagste stand staat. Door de vibratie die ervan in de lucht ontstaat gaan de stammetjes licht trillen, waardoor de dame meer energie steekt in het stevig maken van de stam en takken. Ik heb dan ook niet zo vaak bamboe nodig om te ondersteunen. Al neem ik soms liever niet het risico en steek er toch een bamboestok naast ter ondersteuning.

Er is (nog) geen bamboe nodig om de stevige planten te ondersteunen

Lichtschakelaar

De komende week ga ik m’n dames voor het eerst Green Sensation geven van Plagron. Dat is een 4-in-1 product dat de planten voorziet van PK voeding, bloeistimulator, enzymen en een booster. Het zorgt ervoor dat de dames tot het uiterste gaan om te presteren en een smakelijk en geurige rijke oogst opbrengen. Ik gebruik in deze fase ook nog Alga Bloom, maar de vita race en de power roots hoeven nu niet meer.

Ik moest wel weer opletten met water geven nadat ik op led heb gedraaid, want je went eraan om minder te geven. De HPS is echter zo warm dat er meer water verdampt, dus dat moet ik goed bijhouden. Even lichtschakelen dus…

Droge weduwe

Dan heb ik nu ook de White Widow droog, maar het is niet heel veel. Ik denk dat het licht-experiment vlak voor de oogst niet positief heeft uitgepakt. Ik moet er wel bij zeggen dat degene die het me aanraadde onder HPS kweekte en ik onder led-HPS. In de toekomst ga ik het nog eens proberen, maar dan met een controleplant erbij en onder echte HPS.

In totaal heb ik er nu 167 gram droog afgehaald en dat is weinig. Nou ja, net genoeg om het tot de CBD Spliff Berry uit te houden :P. Ik moet wel zeggen, ze rookt heerlijk en is aardig stoned. Nu ben ik haar aan het curen en dat zal de smaak ten goede komen. Ik wens iedereen een fijne week en roep: smoke on!

Barney Green

(advertentie)