(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel zowel medicinale als recreatieve cannabis in de Amerikaanse staat Californië legaal is, betekent dat geenszins dat je er maar zomaar je gang kan gaan. Integendeel, een Mexicaan die grootschalig buitenwiet kweekte in een nationaal park moet van de rechter liefst 5 jaar brommen in de gevangenis.

Wiet in Sequoia National Forest

President Donald trump zal er wel even woedend om knarsetanden (die ziet ’t liefste alle Mexicanen een enkeltje Mexico nemen), maar de komende vijf jaar verblijft Abel Toledo-Villa toch echt op Amerikaanse bodem en moet de overheid ook nog eens zijn bed & breakfast betalen. En wel omdat de 35-jarige Mexicaan maandag door de rechter is veroordeeld wegens het nogal grootschalig kweken van wiet in Sequoia National Forest in Kern County.

3850 buitenwiet-planten

De onfortuinlijke guerrillakweker moet liefst vijf jaar brommen nadat ie in de rechtbank schuld bekende aan het ‘produceren, distribueren en bezit met de intentie om te verkopen van 3850 wietplanten’. Wat het er voor de arme kerel ook niet beter op maakt is de plek waar hij zijn XXL-buitenwietplantage optuigde: midden in een nationale natuurpark (dat je wellicht kent van die enorme stokoude reuzenbomen – Red Wood trees – die er groeien).

De beroemde bomen van het nationaal park werden bijna overwoekerd door de duizenden illegale wietplanten… [foto: Sam Spicer/Shutterstock]

Afgelopen mei kwam de illegale wietfabriek in het vizier van de politie, en toen agenten de kweekplek doorzochten scheurde Toledo er als een Speedy Gonzales vandoor met ongeveer 4 kilo geknipte wiet, zakken mest, een geweer en 106 patronen aan boord van zijn auto. Dat laatste maakt het er allemaal nog beroerder op voor de Mexicaan, want als er een gun én wiet in het spel is ga je sowieso de bak in in het land van de onbegrensde mogelijkheden.

‘Aanzienlijke ontbossing’

Het mocht niet baten, Toledo werd gepakt. Op de kweekplek in het natuurpark trof de politie ‘aanzienlijke ontbossing’ aan, net als ‘grote bergen afval, weggegooide chemische flessen en kilometers plastic waterslangen’. Al met al veroorzaakte Toledo zo voor 5233 dollar schade aan ‘openbaar land en nationale bronnen’, geld dat hij van de rechter ook nog moet terugbetalen aan de U.S. Forest Service.

Nou ja, hij krijgt natuurlijk sowieso een ongehoord zware dobber met die 5 jaar gevangenisstraf, zeker en vast ook nog eens gevolgd door de door Donald Trump zo vurig gewenste deportatie naar Mexico…

[openingsfoto:  Canna Obscura/Shutterstock]
(advertenties)