(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ze hadden zich zo verheugd op een groene kerst, de 80-jarige man en zijn 83-jarige vrouw uit Californië. Maar op weg naar de staat Vermont waren ze bij een verkeerscontrole in Nebraska de sigaar. In hun pick-up truck trof de politie meer dan 27 kilo wiet aan, maar dat was allemaal bestemd voor kerstcadeautjes volgens de bejaarden!

Nooit te oud…

Je bent een hippe bejaarde of niet, maar wij vinden het toch wel opmerkelijk dat een echtpaar dat samen liefst 163 jaar oud is nog de weg op gaat om dwars door de VS naar de andere kant van het land te rijden met 60 pounds of marijuana in hun pick-up truck. Zowel de leeftijd als de hoeveelheid maken het opmerkelijk, zeker als je weet dat in de staat waar ze dinsdag werden gepakt – Nebraska – een maximum gevangenisstraf van 5 jaar staat op het alleen maar in bezit hebben van méér dan 1 pound  wiet (dat is nog geen halve kilo).

‘Geur van rauwe wiet’

De krasse cannabisknarren werden dinsdag tijdens een verkeerscontrole aangehouden met hun Toyota Tacoma in de buurt van de stad Bradshaw. Eigenlijk uiterst lullig allemaal, want de stokoude bestuurder reed heel eventjes over de middenstreep zonder richting aan te geven… Nou, dat pikken ze niet in Nebraska hoor en dus dirigeerde de politievan York County de senioren naar de kant van de weg.

De cops in Nebraska bij de bijzondere kerscadeautjes van het hoogbejaarde echtpaar…

Volgens luitenant Paul Vrbka van de politie roken de agenten direct ‘de geur van rauwe wiet’ toen de portieren van de pick-up opengingen. Reden om de K9-unit te alarmeren, ofwel de plaatselijke snuffelhond. Toen die er eenmaal enthousiast bij begon te blaffen en kwispelen, werden al snel de dozen met wiet ontdekt achterop de auto.

Peperdure kerstcadeautjes

Volgens politiewoordvoerder Vrbka betrof het ook nog eens ‘high grade’ spul, ofwel topwiet uit Californië. Goed voor een straatwaarde van 336.000 dollar, zo verklaarde de autoriteiten. Maar het was helemaal niet de bedoeling om de wiet te gaan verkopen, zo brachten de oudjes uit Clearlake Oaks ertegenin: ‘Wij gaan al die wiet weggeven als kerstcadeautjes!’

Helaas geloven de agenten in Nebraska niet meer in de kerstman en werd het koppel gearresteerd op verdenking van ‘bezit van cannabis met de intentie om te verhandelen’.

(advertentie)