(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de kweektent annex filmstudio van Barney Green lijkt de herfst zich aan te kondigen. Bladeren beginnen langzaam te verkleuren en sommige Blue Berries laten hun ware aard zien en produceren paarse toppen. Kweekverslag van de zesde week van de zichtbare bloei.

Het is hier niet saai, want de muziek wordt verzorgt door Jamiroquai. Ja, ik ben in mijn sas want uit mijn mondhoek hangt een smakelijke joint en naast me staat een bakkie dampende koffie. Koffie en cannabis is een combinatie waar ik gek op ben, en dat bleek deze week weer eens geen toeval te zijn. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat koffie net als wiet, inwerkt op mijn endocannabinoïde-systeem. Wie had dat gedacht?

Maar dat terzijde, hoogste tijd om een kijkje in mijn kweektent te nemen. Zoals je weet is Spliffs Blue Berry deze ronde de ster van de show, en deze week liet ze voor het eerst haar schitterende kleuren zien. Het viel me deze week namelijk op, dat een aantal bladeren aan het verkleuren zijn. Precies zoals bomen ook in de herfst verkleuren.

Vroeg oogsten voor een actief effect

Ik had deze verkleuringen eigenlijk nog niet verwacht, want er zijn nog maar weinig bruine bloeiharen – één van de tekens dat wietplanten aan hun laatste fase (afbloeien) begonnen zijn. De plant die het verst ontwikkeld is heeft al sinds zeven weken bloeiverschijnselen. Deze plant heeft al wel een paar bruine haren hier en daar, maar is toch nog lang niet klaar om geoogst te worden. Ik ga deze keer voor een vroege oogst want ik wil een actieve high hebben. Hoe eerder je oogst, hoe actiever het effect, hoewel je natuurlijk ook weer niet té vroeg moet oogsten. Hoe langer je wacht, hoe meer CBN in de wiet en hoe lomer het effect.

Normaal gesproken kweek ik meestal een cbd soort met een 1 op 1 verhouding THC en CBD. Daarvan wordt je vanzelf al wat actiever. De Blue Berry heeft echter geen tot bijna geen cbd, dus moet ik opletten wanneer ik oogst om het effect wat actiever te krijgen.

Eén voor één

De vijf planten gaan ook zeker niet allemaal tegelijk om. Ik denk dat ik eerst de twee koplopers oogst en een week of twee later de rest. De koplopers lopen ook eigenlijk een week voor maar ik ben pas bloeiweken gaan tellen op het moment dat alle palanten in de bloei stonden.

De polyploïde top waar ik vorige week mijn verslag aan wijdde, heeft ook een erg dikke en afwijkende stam. Hier en daar worden sommige bladeren geel en paars en in sommige toppen zie je ook al een mooie paarse kleur doorschijnen. Ben benieuwd want heb in mijn leven alleen groene wiet geoogst. Dit zullen dus mijn eerste paarse toppen worden, lekker lekker!

Softbox

Over lekker gesproken, dat is de geur ook! Ik ben dan ook erg blij dat ik een goede filter op de afzuiger heb zitten want anders had ik zeker gedonder gehad. De volgende ronde zal ik proberen een zogeheten softbox te maken. Dit is een isolerende box om een (slakkenhuis)ventilator die het geluid enigszins dempt. Ik heb de tent namelijk in mijn woonkamer staan en het geluid irriteert me tijdens filmavond. Een maatje zal me helpen de softbox te maken want daar heb ik zelf geen ervaring mee.

Ik geef de koploper (de plant die het verste is) vanaf nu geen voeding meer maar aangezuurd water om te spoelen voor een betere smaak. De andere dames geef ik nog wel Mills Ultimate PK en om de drie waterbeurten krijgen ze een keer basis A en B.

Ik spoel iets eerder dan normaal maar heb de dames ook wat meer voeding gegeven gedurende de kweek. Het voedingsschema van Mills is een leidraad waar je natuurlijk wel wat vanaf kunt wijken. Ik ben daarbij altijd voorzichtig want je kunt snel teveel geven en dat kan voor veel problemen zorgen.

Nog een paar weken en dan kan ik proeven, kan niet wachten! Een fijne week en je weet het: smoke on!

Barney Green

(advertentie)