(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In huize Green is de bloeifase van de Dutch Blue Automatics lekker doorgebroken. Hoewel afgeraden, heeft het toppen toch duidelijk goed uitgepakt, want alle planten zitten vol met op min of meer op gelijke hoogte groeiende toppen die nu dagelijks dikker worden. 

Week#3 zichtbare bloei

Hallo mensen, lekker weertje weer hè? Sjongejonge! Ik heb SwissGroove aangezet, een online radiostation dat jazz, funk, house, latin en popmuziek draait. Zogenaamde eazy listening muziek zodat ik niet teveel wordt afgeleid, het is immers weer tijd om een verslag te schrijven. Over de Dutch Blue Automatics welteverstaan; ze staan ondertussen drie weken zichtbaar te bloeien onder een lichtschema van 18/6, het benne nog steeds autoflowers 😉

Buiten de boot

De vijf wietplanten staan er mooi bij in de grote BudBox kweektent. Inmiddels zitten ze stuk voor stuk vol met recht omhoog groeiende toppen. Het viel me alleen op dat één van de planten steeds haar bladeren liet hangen. Na drie dagen ben ik maar eens gaan kijken waar dat aan zou kunnen liggen. Ik kwam erachter dat de plant in kwestie buiten het bereik van de ventilator stond. Ze viel dus buiten de boot om het zo maar te zeggen en kreeg niet genoeg wind.

Als gevolg bewogen haar takken minder en verdampte de bladeren ook minder vocht dan de andere vier wietplanten. En aangezien ik alle planten wel steeds evenveel water geef, stond deze dame dus eigenlijk te nat waardoor de bladeren omlaag krulden. De oplossing was simpel, ik hoefde alleen de fan te verplaatsen en nu staan de bladeren weer allemaal netjes omhoog. Blijf dus altijd goed opletten als je zelf ook een paar planten kweekt en neem actie wanneer je iets vreemds ontdekt, de oplossing kan soms verrassend simpel zijn.

Getopt en goed gevoed

Zoals je wellicht wel of niet weet 😉 heb ik deze autoflowers in de groeifase allemaal een keer getopt. Dat was misschien een risico omdat het autoflowers zijn, en men toppen van autoflowers vaak afraadt. Maar het heeft prima uitgepakt mag ik wel zeggen. Iedere plant heeft meerdere toppen en ze groeien allemaal ongeveer op dezelfde hoogte. Niet helemaal maar door de ledlamp schuin te hangen krijgt iedere top toch evenveel licht.

De dames krijgen voeding van Mills. Ik gebruik de A en B basisvoeding en ben nu ook begonnen met het geven van C4. Dat is een bloeistimulator om de topvorming een extra zetje in de rug te geven. Zodra de toppen een mooi formaat hebben, zal ik ze ook met de PK-booster van Mills verwennen. Ik hanteer voor alle toevoegingen niet het standaardschema maar geef ze daar de helft van. In de aarde zit immers ook voeding en overdaad schaadt.

De water en voedingsbeurten wissel ik om en om af zodat de planten om de dag voeding en om de dag alleen water krijgen. Ik zuur het water wel altijd af zodat alle voeding goed kan worden opgenomen en ik later niet zo lang hoef te spoelen.

HPS Killer

Ik ben erg blij met de HPS Killer van groeilampenshop.be, hij doet het uitstekend en de planten genieten van het licht. Over de opbrengst kan ik nu nog niets vertellen maar ik denk dat er aardig wat mooie toppen aan zullen komen. De lamp hangt ongeveer 50 centimeter boven de planten, zou ik ze hoger hangen dan heb je kans dat de planten teveel gaan strekken en dat wil ik voorkomen. De led hangt iets schuin zodat alle toppen min of meer even ver van de lamp groeien.

Ondanks de warme dagen buiten is het kwik in mijn tent niet boven de 30 graden geweest. Dat is een beetje te warm voor de dames maar niet dodelijk. Ondertussen is de temperatuur gezakt naar 28 graden en kon de afzuiger ook weer op een lager toerental draaien, hij staat nu op 50%. Ik wens iedereen vanuit hier alvast een fijn weekend en roep: smoke on!

Barney Green

(advertenties)