(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Is dat even boffen (voor de Roermondse politie dan hè, niet voor de rest van Nederland); de vangst van liefst 150 kilo wiet kwam bijna uit de lucht vallen. Het werd de politie namelijk in de spreekwoordelijke schoot geworpen door een 78-jarige bejaarde tijdens een verkeerscontrole op de A73. Watskeburt?

Of de agenten de 150K wiet gezellig onder elkaar hebben verdeeld, dat zal wel niet. Maar zeker is dat er door de vangst tijdens de verkeerscontrole op de A73, nu niemand meer van de wiet zal genieten. Jammer, want van wat we op de politiefoto kunnen zien, lijkt het ons toch prima te roken! Zonde dus van de wiet wat ons betreft maar wat is er nou eigenlijk gebeurd daar op de A73 bij Roermond.

Vreemd rijgedrag

Wel, op maandagochtend voerde de politie een routinematige verkeerscontrole uit, toen het bestelbusje van de 78-jarige hoofdrolspeler van dit verhaal kwam aanrijden. De man uit Siebengewald, een plaatsje dat vlak bij de Duitse grens ligt in het uiterste noorden van Limburg, viel op door zijn rijgedrag. Nu rijden bejaarden wel vaker vreemd maar de agenten besloten het toch maar even te checken.

€14,66 de gram?

Zo gezegd zo gedaan, op een parkeerplaats in de buurt werd het busje staande gehouden waarna de wiet al snel ontdekt werd. Tja, 150 kilo verberg je eenmaal niet zo makkelijk in een bestelbusje; het zal overigens ook wel lekker geroken hebben en agenten schijnen daar nogal een neusje voor te hebben. Volgens de politie heeft de wiet een straatwaarde van 2,2 miljoen euro. Een snelle rekensom (2.200.000 ÷ 150.000) leert ons dat ze daarbij uitgaan van €14,66 de gram. Nogal aan de prijs hoor, als je het ons vraagt!

Nou ja, hoe duur de wiet ook betaald wordt in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland, het onderzoek naar de wietbus is in volle gang. Er is afgelopen dinsdag ook een tweede, iets minder bejaarde man aangehouden van 53 jaar, eveneens uit het pittoreske Siebengewald.

[Openingsfoto: Politie Roermond/Facebook]
(advertenties)