(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Potverdikkie, dat is even lekker thuiskomen! Een 38-jarige man uit Emmen moet gestuit zijn op de jackpot van zijn leven toen hij de 10 kilo wiet na een inbraak in zijn woning vond! “Ik kreeg een inbraakalarm en ging snel naar huis. Toen lag die tien kilo wiet in mijn woning.” Doe ons ook zo’n inbraak!

Het gebeurt niet vaak dat inbrekers een huis binnendringen om daar hun wiet achter te laten, meestal nemen ze dat soort dingen juist graag mee. Wat wel vaak gebeurt, is dat mensen met een iets grotere voorraad wiet of kwekerij dan voor eigen gebruik, ongeloofwaardige smoezen bedenken wanneer dat door de politie wordt ontdekt. Zo was er deze week al een meneer uit Assen die aan de rechter probeerde te verkopen dat een aantal onbekende Chinezen, wiet kweekten in zijn villa terwijl hij zelf twee weekjes in de cel doorbracht.

Mocht je zelf ooit nog eens 10 kilo wiet in je huis vinden, verzin dan een plausibeler verhaal. Beeld: northallertonman, Shutterstock

Inbrekers laten wiet achter

Het verhaal van de 38-jarige Emmenaar is echter nog veel ongeloofwaardiger. Het zorgde er bovendien ook nog eens voor dat de rechter de man, naast de geëiste werkstraf van 200 uur ook een voorwaardelijke celstraf oplegde.

Hoe de politie de 10 kilo wiet in de woning van deze smoezenkoning op het spoor kwam, is ons niet helemaal duidelijk maar dat de verklaring van de verdachte aan alle kanten rammelt wel. In de rechtbank verklaarde hij namelijk bloedserieus dat hij eind januari, na een inbraakalarm naar huis snelde, om daar vervolgens de tien kilo wiet aan te treffen. Uiteraard bleek de rechter niet zó goedgelovig, en voegde dankzij het warrige verhaal de voorwaardelijke celstraf toe aan de werkstraf.

Kindervriend

Dat had hij wat ons betreft ook weer niet verdiend, want je hoeft mensen ook weer niet niet dubbel te straffen voor het hebben van iets te weinig hersencellen. Bovendien toonde de Emmenaar zich een kindervriend met karakter, want hij weigerde om zijn vrienden te verraden.

Eerder had hij namelijk tegen de politie verklaard dat vrienden bij hem thuis weleens grote hoeveelheden wiet in kleine zakjes verpakten. Namen van die vrienden weigerde hij te geven, en terecht! “Die hebben kinderen. Ik wil niet dat die kinderen in de problemen komen”, zei hij. Toch een heel nobele instelling voor iemand die zo slecht kan liegen, die eigenlijk tot strafvermindering zou moeten leiden in plaats van een extra celstraf.

Dus, mocht je ooit ook nog eens 10 kilo wiet aantreffen na een inbraak, verzin dan een goede plausibele verklaring wanneer die ontdekt wordt. Anders kan het je zomaar een extra celstraf opleveren. En dat heb je natuurlijk ook weer niet verdiend.

(advertenties)