(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Anno 2018 heb je dankzij de legale Amerikaanse kwekerijen waarschijnlijk hele andere ideeën bij een wietfabriek. Toch was de kwekerij die deze maandag in Foxhol werd ontdekt voor Nederlandse begrippen een joekel. Wat zeggen we? Het is (of beter gezegd was) de op één na grootste kwekerij die in het noorden is opgerold, zoals op de drie video’s is te zien. 

Meerdere anonieme tips, een abnormaal hoog stroomverbruik en de duizenden euro’s aan huur die de eigenaar van het voormalige hoofdkantoor van Avebe ontving (wat dat ook voor een bedrijf moge zijn), deden agenten besluiten om eens een kijkje (lees: inval) in het pand te nemen. Wat ze daar aantroffen laat zich raden maar dat de kwekerij zo groot zou zijn hadden de agenten in hun wildste oproldromen niet kunnen eh… dromen.

Op één na grootste van het noorden

In het fabriekspand in Foxhol werd zo veel stroom verbruikt, dat er bij de politie zelfs een lampje ging branden. Alleen geen kweeklampje helaas. Op zich gek als je je bedenkt dat de kwekerij van een enorme aggregaat was voorzien; die was kennelijk toch niet krachtig genoeg om alle stroom voor de kwekerij te leveren.

Bij de inval werd duidelijk dat er meer dan 6000 wietplanten stonden waarvan een hoop bijna rijp waren voor de oogst. Daarnaast werden nog eens 2400 stekken gevonden. Zowel de volwassen planten als de stekken bevonden zich in meerdere ruimtes in de kelder van het fabriekspand.

Dankzij het uitstekende filmwerk van het Dagblad van het Noorden, kunnen we wel stellen dat de planten in deze wietfabriek er prima gezond bijstonden. Helaas is dat ook het enige want roken kunnen we de wiet niet meer. Jammer hoor! Hieronder de drie video’s.

Voor de kwekerij zijn in totaal zes mensen uit Den Helder,Sint Jacobiparochie, Julianadorp, Dedemsvaart, Burgum en Leeuwarden aangehouden. Drie van de verdachten werden op heterdaad tijdens de inval opgepakt.

(advertenties)