(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals gewoonlijk in Nederland houdt de politie zich ook deze week weer vooral bezig met het bestrijden van een levensgevaarlijk probleem: wietplantjes. We pikken er 2 uit omdat ze opvallen: eentje met 1800 dames die volgens de autoriteiten ‘goed verstopt’ was, en een royale stekkenfarm in een wel heel bijzondere omgeving: een watersilo!

Zes kweektenen achter een dubbele wand

Beginnen we maar eens met die goed verstopte wietplantage in Bunschoten, door de politie omschreven als ‘professionele hennepkwekerij’. Woensdag werd er door de autoriteiten een einde aan gemaakt. Uiteraard weer totaal niet op eigen kracht of via gedegen speurderswerk, maar ‘na een melding van een vermoedelijke hennepkwekerij’ zoals dat in politiejargon heet.

Aldus toog een blauwe brigade ’s avonds om half tien naar het betreffende bedrijfspand aan de Hooistreep op industrieterrein Haarbrug-Zuid. Mensen troffen de dienders niet aan, maar wel 6 kweektenten. Goed verstopt waren ze zeker, want ze waren alleen te bereiken via een trap achter een dubbele wand, achter in een loods.

Mocht allemaal niet baten natuurlijk. Einde oefening voor 1800 dames. RTV Utrecht rukte ook uit met een cameraploegje en filmde het plantengeweld. Delen konden we het clipje niet, dus om het te bekijken moet je even op onderstaand fragment klikken en dan via hun site koekeloeren:

Oh, wat groeit daar in die watersilo?

Van Bunschoten naar het Zuid-Hollandse Vierpolders. Ook daar was het woensdag prijs in de nimmer aflatende kruistocht van de overheid tegen een bepaalde soort plant. En in tegenstelling tot de goed verstopte kwekerij hierboven, zijn hier ook mensen de sjaak. Drie verdachten zijn gearresteerd: een 53 en 59-jarige man uit Spijkenisse en een 51-jarige vrouw. Ook ‘enkele duizenden euro’s en sieraden’ zijn voor het gemak maar afgepakt van deze mensen aan de Tussenweg. De politie kwam ze op het spoor door ‘informatie uit een ander onderzoek’, dus ook hier bestaat de kans dat er iemand heeft lopen klikspanen.

Maar dat is helaas al lang niet meer bijzonder te noemen. Wel de plek waar liefst 3.400 wietstekken zijn opgerold:

Wat we hierboven zien is namelijk een watersilo. Nou hebben we wel het een en ander aan bijzondere kweekplekken voorbij zien komen – onder een viaduct, in een oude bunker of in een voormalig stationsgebouw – maar van wietplanten in een watersilo hadden wij nog niet eerder gehoord.

Tot deze woensdag gehaktdag dus…

[openingsbeeld is afkomstig uit de genoemde nieuwsvideo van RTV Utrecht]
(advertenties)