(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Afghan Express is een derde generatie autoflower die de potentie heeft om uit te groeien tot een autoflower reuzenplant. De strain komt onder meer voort uit een Afghani stek van Wernard ‘Mediwiet’ Bruining die gekruist werd met een stabiele ruderalis. Afghans beste eigenschap? Ze is een kanjer …letterlijk!

Deze automatisch bloeiende Bud Babe is een creatie van zadenbedrijf Positronics. Tegenwoordig een uitstekend zadenbedrijf uit Spanje maar ooit een growshop onder leiding van mediwiet-goeroe Wernard Bruining. Zodoende is Afghan Express gemaakt op basis van een Afghani stekje van Wernard.

De Afghani plant werd gekruist met een van Positronics’ beste ruderalis (autoflower) planten en inmiddels is Afghani Express aan haar derde generatie toe. De soort is een goede keus voor iedereen die van het gemak van een zelfbloeiende soort wil profiteren, maar daarbij geen compromissen wenst te doen aan de opbrengst. Je zou Afghan Express dus gerust een XL-autoflower kunnen noemen.

Afghan Express heeft een typische afghani-structuur, dus reken op een stevige hoofdstam met veel omringende zijtakken. Dikke vitale donkergroene bladeren en in de bloeifase mooie met trichomen besprenkelde toppen. Het formaat van zowel de plant als haar zoet geurende bloemen is groot. Aangeraden wordt om de strain in mei te zaaien zodat de planten met een beetje hulp van de zomer uit kunnen groeien tot monster-autoflowers.

Deze indica dominante autoflower hybride heeft een sterke geur die doet denken aan Afghaanse hasjsoorten. Een aardse zoete geur die geweldig samengaat met een heerlijk kopje koffie voor een wake and bake sessie in de morgen. Het effect is plezierig en ontspannen en medicinaal gezien hoort Afghan Express tot de wietsoorten die pijn bestrijden en slapeloosheid naar dromenland deporteren. Een echte indica dus, maar dan als grote autoflower.

  • Soort: indica dominante autoflower
  • Genotype: Afghani, Ruderalis
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloei: 6 tot 7 weken
  • THC: gemiddeld (10 tot 15%)
  • Zadenbedrijf: Positronics (Spanje)
  • Verkrijgbaar bij: AmsterdamSeedCenter.com
(advertenties)