(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl de 39-jarige hoofdrolspeler uit dit verhaal zelf achter de tralies zat, groeiden er in de villa die hij huurde bijna vierhonderd wietplanten. Ra ra, hoe kan dat? Zouden de plantjes er vanzelf uit de grond zijn gekomen of nemen de Chinezen de ondergrondse cannabiswereld over? Over naar Dwingeloo voor de ontknoping.

Aan het smoezenboek van gepakte commerciële wietkwekers kunnen we weer een hele mooie toevoegen: ‘het waren de Chinezen’. Jazeker, volgens de huurder van het pand kweekten Chinezen wiet in de villa en lieten ze ook nog eens 300 gebruikte plantenpotten in de schuur achter.

Wiet kwekende Chinezen

Tuurlijk, hoe konden de 379 wietplanten anders groeien in de door de man gehuurde villa in Dwingeloo? Zelf zat de veroordeelde man immers al in de nor voor een ander misdrijf. Nou zou wiet kweken wat ons betreft geen misdrijf moeten zijn maar dat is een andere kwestie. Goed, het verweer van de man dat het Chinezen waren die de villa volkweekten met cannabis, hield uiteraard geen stand bij de rechter.

Chinezen die kwekerijen runnen in plaats van een snackbar of restaurant, dat is wel een beetje verdacht. De rechter geloofde dan ook niets van het verhaal van de 39-jarige huurder van de villa. Temeer omdat de man slechts twee weken vastzat, en ook niet wist om welke Chinezen het dan precies ging. Hij kon de rechter geen namen geven of andere contactgegevens, en zijn auto op de oprit van het pand was ook best verdacht.

Half jaar cel en € 56.000,- boete

Helaas was het hele Chinezen verhaal niet voldoende voor de man om vrijuit te gaan. Hij mag een half jaar brommen en moet de winst die door de politie op 56.000 euro werd geschat terugbetalen. 5000 daarvan gaat naar de eigenaar van het pand, voor opgelopen schade aan de villa, en 3000 naar energieleverancier Enexis als vergoeding voor de gestolen stroom.

[Openingsbeeld: Pagina, Canna Obscura, Shutterstock]
(advertenties)