(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De relatief koele HPS Killer led kweeklamp komt goed van pas, nu het kwik in huize Green tot zomerse temperaturen stijgt. Zelf houdt Barney zijn hoofd koel met een glas koude ijsthee en een smakelijke Blue Berry joint. Zodat hij rustig kan vertellen over de bloei van de Dutch Blue Automatic, de warmte, zijn ledlamp en het voedingsschema in dit kakelverse kweekverslag.

Warmte onder controle

Wat is het heet geweest de afgelopen dagen; lekker hoor maar het zorgt er wel voor dat de temperatuur ook in mijn binnentuintje stijgt. Ik ben dus maar even gestopt met het onderbreken van de ventilator, wat ik deed om de wind in de natuur beter na te bootsen. Daar waait het immers ook niet altijd.
Oh ja, vorige week heb ik geen update geschreven zoals je wellicht hebt gemerkt. Maar ik heb toen wel een paar foto’s genomen, anders is het weer ook zo’n enorm verschil met twee weken geleden. Zo stonden de planten er een week geleden bij.

Met deze hitte is de luchtstroom van de ventilator alleen, echter ook niet genoeg om de temperatuur onder controle te krijgen. Ik moest mijn afzuiger daarom ook op een hogere stand zetten. Hij draait nu op 80% van zijn kunnen, normaal gesproken staat hij op 30%. Hou de temperatuur in je kweekruimte dus extra goed in de gaten wanneer het buiten plotseling heel warm of koud wordt.

Overdaad schaadt

Zelf heb ik ook maar even een verkoelend glas ijsthee genomen …én uiteraard de gebruikelijke joint om in de stemming te komen. Vandaag rook ik Blue Berry, heerlijk!
Even terug naar twee weken geleden, toen hadden mijn planten allemaal nog omhoog krullende bladeren. Ik weet nu ook zeker hoe dat kwam, namelijk door een teveel aan licht, dat kan dus schijnbaar ook. Ik had de HPS Killer led in de week ervoor op vol vermogen gezet, met zowel de groei- als de bloeischakelaar ingeschakeld.

Let er dus op als je met een ledlamp kweekt die ook zo’n aparte groei- en bloeischakelaar heeft, dat je de bloeischakelaar alleen tijdens de bloeifase gebruikt. Het is verleidelijk om te denken dat meer licht voor een betere groei zorgt maar dan kun je bedrogen uitkomen. Hier nog even een foto van twee weken geleden om de schade te laten zien.

Topper!

Vrij snel nadat ik de bloeistand weer had uitgezet en de lamp wat hoger hing, stopte ook het opkrullen van de bladeren. Toen de dames weer lekker gingen heb ik ze ook maar getopt. Ben je gek Barney dat kan toch niet bij een autoflower? Ja, dat kan dus wel. Vroeger waren autoflowers echter beduidend kleiner dan tegenwoordig, zodat het toppen vaak voor teveel tijdsverlies (groeiachterstand) en dus minder opbrengst zorgde. Tegenwoordig worden autoflowers een stuk groter en kun je ze best een keertje toppen maar maak het niet te gek. Mijn planten hebben inmiddels ook een mooi formaat dus ik zou niet zeggen dat het heel nadelig is geweest.

Zomerkweken met led

Ik ben erg blij met de HPS Killer led kweeklamp. In de zomer kweek ik graag met led, simpelweg omdat led kweeklampen gewoon veel minder warmte uitstralen. Met mijn 600 Watt HPS had ik nu zeker wel een hitteprobleem gehad maar dankzij de HPS Killer blijft de temperatuur netjes onder de 28 graden. Ze drinken trouwens ook minder als gevolg van de lage stralingswarmte van de led. Wat op zich wel jammer is want als wietplanten veel drinken groeien ze uiteraard ook sneller.

De Dutch Blue Automatics (Spliff Seeds) krijgen nu om de dag een liter water. Twee keer in de week zit daar de plantenvoeding van Mills Nutrients doorheen en drie keer per week niet. Ik wil voorkomen dat deze planten teveel voeding krijgen. Zoals je weet staan de planten in aarde en die bevat ook al een hoop voedingsstoffen. Je moet het niet overdrijven natuurlijk.

Bloei is on!

De bloei is trouwens ook begonnen, al kun je daar op de foto’s nog niet veel van zien. Ik heb daarom ook de bloeischakelaar weer aangezet. Deze keer reageren ze daar gelukkig wel goed op, en nu de lamp ook wat hoger hangt, kunnen de planten wat meer uit elkaar zonder dat ze licht tekort komen. Ze beginnen elkaar namelijk echt wel een beetje te verdringen nu ze wat groter zijn. Nog een week of vijf, zes en dan zouden ze volgens de planning klaar moeten zijn voor de oogst maar we weten allemaal dat de theorie en de praktijk wat dat betreft niet altijd in harmonie is. Ik hou altijd wel rekening met een weekje blessuretijd.

Ik wens jullie een goede week toe en roep smoke on!

Barney Green

(advertenties)