(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In heel het land houdt de politie regelmatig speciale actiedagen tegen plantjes. Woensdag was het weer eens zover in de Westelijke Mijnstreek in Limburg. Operationeel specialist van de politie aldaar is Berend de Jong en op Twitter deed hij verslag van een dagje groen overheidsgeweld.

Hennep ophalen in Limburg

Meestal noemt de politie een gecoördineerde actie op meerdere plekken tegen cannabis ‘hennepruimdag’ of zo, maar in Limburg heet dat dus ‘hennephaaldag’, tenminste volgens de site 1Limburg. En gehaald werd er woensdag ook weer. Daarvan doet politieman Berend de Jong dan weer trouw verslag op Twitter, want wat dat betreft gaat onze politie wél met haar tijd mee (in tegenstelling tot een fatsoenlijk, modern cannabisbeleid uitvoeren). Niet dat zo’n hennephaaldag ook maar 1 zood aan de dijk zet; gekweekt en geblowd wordt er sowieso toch wel, daar heeft al het politiegeweld totaal geen invloed op.

Soit. Ze zoeken het ook maar lekker uit daar bij de politie, alleen zou het wel fijn zijn als ze voortaan niet meer zo klagen en zaniken over werkdruk, onderbezetting en geldgebrek als ze blijkbaar iedere dag op pad gaan om ergens wietplantjes uit de grond of steenwol te rukken… Om dat even in beelden te gieten nu dus dat Twittergedoe van agent Berend, dat door hem met dit tweetje wordt aangekondigd:

Even later op woensdagochtend kan al de volgende tweet worden geplaatst door de ijverige twitteragent Berend:

Let vooral ook even op die schitterende zelf in elkaar geknutselde ‘gevarendriehoek’ die meldt dat er hier flink wordt aangepakt. En het ophalen van hennep is uiteraard pas geslaagd als Berend een A4-tje met stichtende woorden van het politieapparaat op de voordeur spijkert:

En daarna hoppakee snel door naar de volgende onverlaat in de mijnstreek die het waagt om plantjes te kweken. Daarvan krijgt de burger dit meer via Twitter:

Vervolgens – na het broodje bal met een lekkere oploskoffie – gaat de politie verder en wel naar Sanderbout, een wijk in Sittard. Bingo is het er weer voor de geüniformeerde hennepophalers, getuige deze laatste tweet van Berend woensdag:

Maar we zijn er nog niet helemaal hoor, want behalve het speciale hennepohaalteam in de Westelijke Mijnstreek, zijn natuurlijk ook de ‘gewone’ agenten in Limburg woensdag niet bezig met serieuze misdaad maar met het opsopren en vernietigen van plantjes. Neem de wijkagent in het vlakbij Sittard gelegen Hoensbroek centrum en de Dem, die had ook een heel fijne werkdag en dat deelt ie maar wat graag via Facebook met de godvrezende burgers:

Geen foto?! Tuurlijk wel mensen en niet eens de slechtste die ooit met een politiecameraatje is geschoten. Nemen we daarmee maar afscheid en tot de volgende hennephaaldag zullen we maar zeggen…

(advertenties)