(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Britse autoriteiten hebben zich van hun allerslechtste en meest onmenselijke kant laten zien door maandag op het vliegveld de levensreddende CBD-olie af te pakken van de 12-jarige epilepsiepatiënt Billy Caldwell. En daarmee krijgt een aanvankelijk mooi verhaal toch een onverkwikkelijk vervolg…

Cannabis en Billy Caldwell

Billy en zijn moeder stonden verbijsterd te kijken op Heathrow Airport in London afgelopen maandag, terugkerend van een reis naar Canada. Niet zomaar een funtripje, maar een uitstapje naar een land dat CBD-olie NIET heeft verboden zoals de UK helaas wel heeft gedaan. Na een korte impasse besloot de politie om de cannabisolie af te pakken van moeder Charlotte Caldwell, haar epileptische zoontje zonder medicijn achterlatend.

Nu is de 12-jarige Billy uit County Tyrone in Noord-Ierland bepaald geen onbekende in de (medicinale) cannabiswereld. Ooit leed hij aan meer dan 100 (!) ernstige epileptische aanvallen per dag. Voor een levensreddende behandeling met cannabisolie ging hij samen met zijn moeder naar de Verenigde Staten en vorig jaar schreef de dappere jongen zelfs geschiedenis door als eerste patiënt ooit in Groot-Brittannië toch een recept te krijgen van de National Health Service voor een ‘cannabis plant-based medicine’.

Billy Caldwell blijft er vervolgens 300 dagen aanvalsvrij door.

Justitie dwingt arts te stoppen met olie voor Billy

Maar helaas gooit de idiote wetgeving in de UK vervolgens toch weer roet in het eten. Ambtenaren van het ministerie van Justitie – verantwoordelijk voor het handhaven van de drugswetten – informeren de arts van de jongen dat hij direct moet stoppen met het verstrekken van de wietolie, op straffe van royement!

Moeder Charlotte zoekt de publiciteit en besluit om naar Canada te reizen, om daar een ‘klein flesje CBD-olie’ te gaan kopen. En ze kondigt publiekelijk aan dat ze dat ook gaat aangeven bij de douane bij terugkeer in de UK. Met als uiteindelijk gevolg dat de autoriteiten het maandag in beslag nemen.

Nadat ze op het vliegveld in Londen kort de media te woord heeft gestaan – ‘It’s a very, very sad day’ – gaat Charlotte door naar een afspraak met Nick Hurd, de minister die over politiezaken gaat. Ze smeekt hem om haar de CBD-olie terug te geven. Haar verzoek wordt geweigerd, hoewel Hurd beloofd had om samen met haar tot ‘een of andere vorm van oplossing te komen’.

‘Mijn zoon zal sterven zonder wietolie’

Het gevolg is dat Billy Caldwell maandag voor het eerst in meer dan een jaar zijn dosis cannabisolie mist. Moeder Charlotte zweert dat ze een andere bron voor CBD-olie gaat vinden – zonder zijn medicijn zal haar zoon sterven claimt ze.

De reactie van de woordvoerder van Justitie toont weer eens aan hoe verziekt de hele toestand is. Nadat ie eerst zegt dat men sympathie heeft voor de ‘moeilijke en zeldzame situatie’ waarmee Billy en zijn familie worden geconfronteerd, volgt de dooddoener: ‘De douane heeft een plicht om te verhinderen dat verboden substanties de UK binnenkomen’.

En wat die gortdroge inhumane woorden in de praktijk van het echte leven van mensen betekent, plaatste Charlotte vandaag op de Facebookpagina ‘Keep Billy Alive’:

Update – Door alle commotie heeft de Britse regering gelukkig toch besloten dat Billy zijn afgepakte CBD-olie terugkrijgt!

(advertenties)