(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nooit een saaie dag in de Knesset, het parlement van Israël. Onlangs werd er in een commissie weer eens fel gediscussieerd over verandering van de regels voor medicinaal cannabisgebruik. Regels die het beleid weer strenger zouden maken, bijvoorbeeld het verbieden van bepaalde strains. Ook zingen er veel geruchten rond dat de prijzen van mediwiet fors zullen stijgen. En hoewel minister van Volksgezondheid Yaakov Litzman zijn uiterste best deed om de gemoederen tot bedaren te brengen en de meeste geruchten ontkende, liepen de emoties bij diverse aanwezige patiënten en hun familie hoog op.

Zo werd een moeder van een patiëntje verwijderd uit de vergaderzaal omdat ze steeds luidruchtig haar mening verkondigde – op weg naar buiten riep ze Litzman toe dat ie ‘harteloos’ was. Een vader van een meisje dat bepaalde wiet(olie) gebruikt om epileptische aanvallen te ondrukken dreigde om weer zijn toevlucht tot de illegale markt te gaan zoeken als de overheid ‘zijn’ strains gaat verbieden.

Maar het absolute hoogtepunt in de Knesset was toch voor een voormalige soldaat (!) met posttraumatisch stresssyndroom, die het politieke gezever zo zat was dat ie met een unieke protestactie op de proppen kwam. Hij dronk een heel flesje wietolie in één keer leeg… En dan niet CBD-olie maar wietolie met liefst 30% THC erin! ‘Jullie zeggen dat het een gevaarlijke drug is, wat zal er met mij gebeuren als ik het consumeer?’ riep de oud-militair. En terwijl de bewakers de man snel afvoeren roept ie de politici nog na:

‘Je kunt geen overdosis krijgen van medicinale cannabisolie!’

(advertenties)