(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Barney’s Dutch Blue Automatics staan ondanks een raadselachtig bladprobleem toch vrolijk te bloeien in deze vierde week van de zichtbare bloeifase. Trichomen duiken ook op dus de planten zelf lijken zich er niet veel van aan te trekken. En Barney zelf? Die rookt een smakelijke joint en is vastberaden om de onderste steen van het probleem boven te krijgen…

De sfeer wordt bezield door de soulful hits van Motown. De gedachtestroom wordt aangewakkerd door een smakelijke Blue Berry joint en het verslag van vandaag wordt helaas bedrukt door een bladprobleem. Zoals je van me gewend bent betekent dat dat ik op zoek ben gegaan naar de oorzaak van het probleem maar ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje in het duister tast in dit geval…

Fosfor? Alleen water?

Ik heb dus links en rechts wat advies gevraagd. Links vertelde me dat ik de planten even gewoon alleen schoon water zou moeten geven om de rust in de bodem terug te brengen. Rechts heeft een kijkje genomen en gokte op een fosfortekort.

Om beide adviezen te combineren heb ik deze week alleen een beetje PK-Booster gegeven om het gehalte aan fosfor aan te vullen. Als een blad eenmaal aangetast is kun je eer meestal beter gewoon afscheid van nemen want ze worden uit eindelijk toch helemaal geel en sterven af. Ruim ze meteen op want als ze op de aarde blijven liggen trekken ze allerlei ongedierte aan – iemand moet dode bladeren opruimen en als het aan de natuur ligt zijn dat beestjes.

Fotosynthese

Waar je op moet letten is of de nieuwe bladeren wél weer mooi groen worden. Dat is nog even afwachten in dit geval want aangezien de planten al vier weken bloeien en er daarom niet veel nieuwe bladeren meer gevormd worden. Het bladprobleem is dus ook best wel kut want alle kapotte bladeren komen niet meer terug en zullen ook geen energie meer produceren voor de topontwikkeling. Geen blad betekent immers ook geen fotosynthese.

Licht- of luchtstress?

De HPS Killer ledlamp (groeilampenshop.be) doet zijn werk goed maar het zou ook zomaar kunnen dat deze wat te laag hangt en de bladeren daardoor uitdrogen. Ik had in de groeifase immers ook al last van lichtstress met deze lamp maar dat was mijn fout en kwam omdat ik de bloeistand te vroeg had ingeschakeld. Ik heb hem daarom nu maar wat hoger gehangen.

Daarnaast denk ik tot slot ook nog aan een luchtprobleem. Zoals je op de foto’s kunt zien gebruik ik een verticale ventilator die niet alleen boven, maar ook tegen de planten aan blaast. Dit kan ook voor uitdroging van de bladeren zorgen. De ventilator heb ik daarom ook omhoog geplaatst. Ik hoop dat de planten met alle aanpassingen die ik gedaan heb weer een beetje bijtrekken…

Toppen & THC

Qua top-ontwikkeling gaat het gelukkig wel oké. Misschien zorgt de stress voor een snellere topvorming, laten we het hopen 😉 Om toch maar zeker te zijn dat de planten in ieder geval geen tekorten hebben, heb ik deze week weer wat voeding gegeven. De helft van de voorgeschreven hoeveelheid volgens het schema van Mills. Zo’n schema is toch meer een richtlijn dan een regel.

Inmiddels verschijnt ook de eerste THC op de toppen. Dat loopt dus wel gewoon volgens de planning van de planten maar dat moet nog meer worden als het aan mij ligt.

De volgende ronde stop ik weer even met filmen en zet daarom de kleinere (120x120x240) Gorilla kweektent op zodat ik weer meer ruimte heb om foto’s te maken. Ik zal de HPS Killer dan nog eens testen met een gewone reguliere wietsoort zodat ik een compleet beeld heb van z’n kunnen. Wat ik ga zaaien laat ik nog even in het midden. Ik wens jullie een fijne week en zeg… smoke on!

Barney Green

(advertenties)