(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kleine kweekkastjes zijn enorm in opkomst. Geen wonder ook, want dan kan je thuis lekker voor God spelen en de natuur een handje helpen. Hier in de Lage Landen is onze eigen CNNBS G-Kit een van de populairste thuisteelt-kastjes. In de VS raken ze ook steeds meer in zwang, niet in het minst doordat je in staten die medicinale en/of recreatieve cannabis hebben gelegaliseerd ook legaal zelf thuis maximaal 6 wietplanten mag hebben (3 volwassen dames en 3 meisjes).

Een heel leuke speler op de markt voor de thuistelers is de GroBox van Cloudponics. Wel iets groter dan bijvoorbeeld onze G-Kit, maar er kunnen dan ook zes wietplanten tegelijk in. En er wordt mee geadverteerd met een slogan die wiet telen wel heel aanlokkelijk maakt: “An automatic grow box for growing plants at home that you can control from your phone”.

Je kiest een strain uit, plant de zaadjes en zoekt de bijbehorende plant in de app op. Je vult de kast met water en voeding en klaar is Kees. Een cyclus duurt 3 tot 4 maanden en levert je volgens de fabrikant 4 ounces bruikbare wiet op (dat is dus ruim meer dan een ons) en je smartphone geeft dan zelfs het ideale oogstmoment aan. Verder gaat het hele groei- en bloeiproces dus volautomatisch: sensoren bepalen de voedingsafgifte, licht wordt voor je geregeld alsook de Ph, EC, luchtvochtigheid en temperatuur.

Gemak dient de mens en al helemaal de cannabis consument. Al is de prijs wel fors met 2490 dollar… (ter vergelijking: onze eigen G-Kit met 180 Watt LED kost 629 euro, maar dan moet je nog wel zelf voeding en water geven 😉

(advertenties)