(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Barney maakt een nieuwe start, na een kweekronde vol pech en bladproblemen. Deze keer kweekt hij twee verschillende wietsoorten met een hoog CBD gehalte. Om nieuwe bladproblemen de baas te blijven doet hij dat in een extra hoge Gorilla kweektent met de hoogwaardige aarde van Plagron. Maar goed, niet voordat de Dutch Blue Automatics geoogst zijn.

Wakker worden met Sade is helemaal oké. Jawel menschen, dit keer schrijf ik mijn verslag eens in de morgen. Lekker fris en uitgeslapen, gewoon omdat het kan. We zijn in week 11 beland van de Dutch Blue Automatic en tevens het einde van deze kweekronde. Een kloteronde om het zo maar even te zeggen; veel bladproblemen en weinig wol. Naja, weinig wiet dus. Ik had genoeg toppen maar allemaal erg dun en luchtig en qua gewicht niet wat ik gewend ben.

Eigen-aardig

Maar waardoor deze kweekronde nou precies verkeerd ging, ik weet het nog steeds niet zeker. Er zijn door vrienden veel mogelijke, maar verschillende oorzaken geopperd. Het klinkt misschien niet leuk maar door alle uiteenlopende mogelijke oorzaken weet ik het nog steeds niet zeker. Eén mogelijke oorzaak ligt wellicht in de bodem. Ik gebruik standaard potgrond van de bouwmarkt en misschien heeft daar iets verkeerds in gezeten of iets goeds niet in gezeten. Gewone potgrond strijkt misschien tegen de haren in van veel kwekers maar ik gebruik het om de kosten te drukken, misschien is dat uiteindelijk toch niet zo slim.

Bladkiller?

Een andere mogelijke veroorzaker van het probleem kan ook het krachtige licht van de HPS Killer ledlamp zijn. We zagen in de groeifase van de ronde al dat de groei- én bloeistand daarvan inschakelen voor bladproblemen zorgde. Gelukkig herstelden de planten toen ik de bloeistand uitschakelde maar het kan goed zijn dat de HPS Killer toch wat te laag op de planten heeft gehangen. Deze komende ronde doe ik daarom in mijn extra hoge Gorilla kweektent. Die is 2 meter 40 hoog dus als de lamp-hoogte het probleem heeft veroorzaakt dan zal dat deze keer ook wel beter gaan.

Desondanks moet ik toch zeggen dat de dames wel erg hun best hebben gedaan om me niet helemaal met lege handen te laten zitten. Ze hebben geknokt en ondanks hun verdorde blaadjes toch mijn voorraadpotten enigszins aangevuld. Ik moet nog wel even wachten tot de oogst gedroogd en geknipt is maar ze zullen me toch wel goed smaken. Ik heb de planten aan de onderkant van de stammen afgeknipt en ondersteboven te drogen gehangen. Op naar de volgende ronde!

CBD Compassion & CBD Kush

En daar komt bij dat autoflowers toch iets gevoeliger zijn voor problemen. Dit komt omdat alles in het leven van een autoflower vast ligt en er is geen tijd voor fratsen. Ik vindt het jammer maar ook dit hoort erbij. Op naar de volgende ronde.

Anders dan jullie gewend zijn ga ik een ronde doen met de genetica van Dutch Passion. Ik heb drie CBD Compassion, en twee CBD Kush zaden laten ontkiemen en in een bedje van Plagron Allmix gezet. Om het kiemen wat te stimuleren heb ik ze ook een beetje van Plagrons wortelstimulator Power Roots gegeven. Zoals gezegd komen deze planten straks opnieuw onder de HPS Killer. Alleen deze keer in de extra hoge Gorilla kweektent van 1,20 bij 1,20 en 2,40 meter hoog.

Zowel de CBD Compassion als de CBD Kush hebben een één op één verhouding aan THC en CBD. Een hoog CBD percentage werkt beter tegen mijn schizofrenie, vandaar dat ik deze soorten gekozen heb.

Na vier dagen waren alle vijf de zaden boven de grond. Ze staan op dit moment nog in de groeikast, terwijl de Dutch Blue Automatic in de grote kweektent te drogen hangt. In de groeikast krijgen ze licht van twee 55 Watt T-Neon lampen, wat in feite gewoon spaarlampen zijn. De temperatuur is er 26 graden en de luchtvochtigheid rond de 52 procent. Iets aan de droge kant als je het mij vraagt, dus heb ik er een bakje met water naast gezet. Ik geef ze drie keer per dag een klein beetje water. Niet te veel natuurlijk want anders gaan er weer algen op de aarde groeien en dat is niet de bedoeling.

Grote schoonmaak

Voordat de zaailingen de tent weer ingaan en onder de HPS Killer komen te staan, zal ik de boel eerst eens grondig schoonmaken. Ik denk op zich niet dat de bladproblemen iets met ongedierte te maken hebben gehad maar je kunt beter maar het zekere voor het onzekere nemen. Voor deze grote schoonmaak gebruik ik een sopje met extra chloor zodat eventuele ziekteverwekkers, schimmels of insecten(eitjes) allemaal dood gaan.

Het voedingswater laat ik altijd in 20 liter jerrycans op temperatuur komen zodat de planten geen temperatuurschok ervaren wanneer ik het aan ze geef. Per voedingsbeurt maak ik het water aan met voeding want het is van te voren niet in te schatten hoeveel ze nodig hebben. Dit maakt het ook makkelijker om het voedingswater op de juiste zuurtegraad (pH-waarde) te brengen.

Geniet van het weer en de tijd die je gegeven is. Smoke on!

Barney Green

(advertenties)