(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jamiroquai op de achtergrond, het zonnetje vrolijk aan de hemel en een dikke joint tussen de lippen. Het leven van uw CNNBS kweekverslaggever Barney Green gaat misschien niet over rozen, maar is op sommige momenten wel genieten. Ondanks de bladproblemen die nog steeds niet van de lucht zijn in deze voorlaatste kweekweek van de Dutch Blue Automatics.

Jawel mensen, het zonnetje en een lekker muziekje maakt het leven fijner. Ik zou zo uren kunnen blijven chillen, ware het niet dat ik een kweekverslag te schijven heb. En dat gaat uiteraard nog steeds over de vijf Dutch Blue Automatics in mijn XL-kweektent. Nóg wel in ieder geval maar niet lang meer. De dames lopen tegen hun einde, nog iets meer dan een week en dan zijn ze rijp voor de schaar. Het zijn autoflowers en die hebben een vastliggende levensverwachting van in dit geval 10 tot 11 weken van zaad tot oogst.

Bladprobleem

Het bladprobleem woekert nog steeds door maar er komen volgens mij geen nieuwe gele bladeren meer bij nu. Al is het wel gebruikelijk dat wietplanten enigszins vergelen wanneer ze tegen het einde van de bloeifase lopen, is de vergeling bij mijn planten duidelijk het gevolg van iets anders. Wat de problemen precies veroorzaakt heeft weet ik nog steeds niet helaas. Ik maak me er ook maar niet al te druk over met dit weer, de planten zijn immers toch al bijna klaar en ze zullen me vast wel goed smaken.

De stress van de bladproblemen heeft helaas wel zijn tol geëist want de topontwikkeling is gewoon erg mager. Met een beetje geluk kan ik het er net mee redden tot aan de volgende oogst.

Led voordelen

Over de ‘HPS Killer’ led ben ik wel tevreden, hij geeft een mooi lichtspectrum en zijn licht reikt tot ver onderin de kweektent. Ik ga eens kijken of ik ergens een lumen meter kan regelen zodat ik echt kan laten zien wat het bereik en de kracht van deze lamp is.

Leds zijn wel wat duurder in de aanschaf als HPS lampen maar toch een goede investering voor thuiskwekers. Ze zijn veilig en makkelijk aan te sluiten en efficiënt dus zuinig. Omdat ze niet zo heet worden, kan de afzuiger wat lager en heb je in de zomer minder snel warmteproblemen. Eigenlijk zou je een led moeten hebben voor de zomer en een HPS kweeklamp voor de wintermaanden.

Ongewenste gasten

En dan dit: iemand vroeg mij van de week hoe het nou kan dat er problemen in een tent voorkomen, terwijl dit toch een gecontroleerde en van de buitenwereld afgesloten omgeving is? Nou, dat komt bij mij bijvoorbeeld doordat ik een hond heb en die 4 keer per dag uitlaat. Hij loopt graag door het hoge gras en neemt dan misschien ongewenste visite mee in zijn vacht. Omdat ik gek ben op mijn hond, aai ik hem natuurlijk ook vaak en zo kan de ongewenste gast via zijn vacht op mij terecht komen. En wanneer ik dan later weer mijn meiden verzorg, kunnen beestjes of schimmelsporen in de tent komen zonder dat je het zelf door hebt.

Zo zie je hoe snel je je gecontroleerde omgeving besmet, zonder dat je je er bewust van bent. Wat hiervoor de oplossing is? Een stofjas over je kleren aantrekken wanneer je de dames bezoekt zodat je niks overbrengt. En natuurlijk goed je handen wassen voor je bij de plantjes gaat kijken. Vermijd ook planten buiten die er ziek uitzien of helemaal vol spinnenwebben zit. Ik wens jullie een fijne week en roep… smoke on!

Barney Green

(advertenties)