(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als je nou zelf ook eens gefeminiseerd zaad wil maken, dan doe je er goed aan om deze cyclus – of moeten we zeggen cursus – van onze kwekende mediwietpatiënt Barney te volgen. Hij neemt je mee in zijn medicijntuin waar hij experimenteert met het maken van liefst vier verschillende gefeminiseerde F1 kruisingen.

Hallo kweekvrienden! Het is week vier van de bloei in mijn kweektent waar voor een keer niet alleen vrouwelijke toppen groeien. Ik heb natuurlijk weer een joint op de lip zoals gewoonlijk en zal jullie vertellen hoe het er op dit moment aan toe gaat bij de dames. Want ook al zit een van de takken van mijn medical Kush planten vol met mannelijke bloemen, de plant blijft een dame.

Dit komt omdat ik haar met zilverwater heb gedwongen om die mannelijke bloemen aan te maken. Een kleine drie weken heb ik daarvoor een van haar takken ermee besproeid. Een week in de groeifase en een kleine twee weken gedurende de bloeifase. Vorige week begon ik daardoor de eerste mannelijke knopjes te zien en nu zit de tak er vol mee. De knoppen zijn nog niet opengegaan dus de andere dames in de tent bloeien nog vrolijk door en hebben nog geen idee van wat hen te wachten staat.

DSC_0205

Vrouwelijke mannelijke knoppen aan de behandelde Medical Kush tak

Ik ben erg te spreken over de biologische B.A.C. voeding. Het geeft de planten precies wat ze nodig hebben en ze staan er zonder uitzonderingen allemaal vrolijk bij. Ik ben inmiddels ook begonnen met het toevoegen van de PK-booster en de bloemen groeien als kool. Ik heb de mannelijke bloemen ook vertroeteld, haha! Normaal gesproken doe je dat natuurlijk niet en zou je hem eerder de nek omdraaien, maar hij is heel belangrijk voor dit experiment.

Zoals hij eruit ziet zal de tak meer dan genoeg stuifmeel leveren om de vier verschillende wietplanten te bestuiven. De vier dames die bestoven gaan worden zijn allemaal soorten van Spliff Seeds, te weten een Crystal White, een Strawberry, een Sweet ’n Sour en de Jack F1. De Medical Kush is overwegend indica en op de Chrystal White na zijn de andere dames overwegend sativa’s dus ik ben heel benieuwd naar mijn gefeminiseerde hybrides straks! Nogmaals dank aan Spliff Seeds want het is als of je naar een restaurant gaat en zelf de keuken in duikt en dat is toch wel bijzonder dat ze me met dit experiment steunen. Ik stuur ze ook van alle soorten een paar exemplaren op zodat ze kunnen kijken wat daar precies uitkomt, misschien krijgen ze er ideeën door.

Volgende week kan ik jullie hopelijk wat mooie foto’s van het bestuiven laten zien, mits de bloemen dan open zijn uiteraard, we zullen het vanzelf zien. Ik wens jullie een fijne week toe, smoke on!

Barney

(advertenties)