(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zijn voorganger zette een nieuwe standaard op het gebied van de portable verdampers, en legde de lat voor de nieuwe Pax 2 verdamper hoog. Het duurde lang voor hij dan ook eindelijk in Nederland verkrijgbaar was maar het wachten wordt nu beloond. De Pax 2 heeft namelijk meer high-tech functies dan welke andere verdamper dan ook!

De verwachtingen voor de originele Pax 2 verdamper waren zo hoog gespannen, dat er verschillende goedkope nepversies voor de Pax 2 op de markt kwamen. Maar nu hoef je dus niet meer bang te zijn dat je een spreekwoordelijke kat in de zak koopt, want Vaposhop heeft de originele iPhone onder de verdampers als eerste winkel in Nederland op voorraad.

Pax 2 vaporizer

Wat meteen aan de Pax 2 opvalt is dat hij een stuk kleiner en ook wat lichter is dan zijn voorganger. Ook valt op dat het mondstuk veranderd is. De oude Pax had een uitstekend mondstuk waar de nieuwe Pax 2 slechts een sleuf heeft waaruit je de damp inhaleert. En dat is handiger dan je zou verwachten en geeft de verdamper een beter afgewerkte look. Mocht je toch liever een uitstekend mondstuk hebben, geen zorgen want daar wordt er ook een van meegeleverd, zie de foto hieronder.

pax-2-vaporizer-detail

De Pax 2 heeft een body van geborsteld, geanodiseerd (lees: slijtvast) aluminium wat hem een stijlvol uiterlijk geeft, inderdaad alsof hij zo uit de ontwerpfabriek van Apple komt rollen. Het luchtkanaal bestaat volledig uit materialen van medische kwaliteit. Alle plastics zijn food-safe polymeren van zeer hoge kwaliteit en zijn bestand tegen extreme temperaturen. Het Pax logo op de voorkant bestaat eigenlijk uit vier led indicatielampjes en maken het strakke en sexy voorkomen van de verdamper helemaal af.

Wat is er verbeterd?

Zoals gezegd is de Pax 2 kleiner dan zijn voorganger, zo’n 25% om precies te zijn. Ook is hij ongeveer 10% lichter waardoor hij net even wat lekkerder in de hand ligt. De batterij gaat 30% langer mee en de verhittingskamer is efficiënter gemaakt. Ook beschikt deze nieuwe versie over geavanceerde bewegings- en lipsensoren zodat hij weet wanneer je hem gebruikt of juist even opzij legt en daarop inspringt door de temperatuur aan te passen of juist de verhittingskamer even uit te schakelen om de batterij te sparen.

pax2vspax1

De Pax 2 naast de originele Pax 1

De eerste Pax beschikte over drie verschillende temperatuurinstellingen, waar je bij deze nieuwe Pax 2 over vier standen tussen de 182 en 215 graden Celsius beschikt. Het Pax logo geeft met oplichtende led’s aan welke stand actief is. Zoals gezegd zit er een bewegingssensor in die de verdamper automatisch uitschakelt wanneer hij even niet in gebruik is. Maar deze sensor heeft nog een functie: schud de verdamper en je weet precies hoe het met de batterij is gesteld en of het tijd wordt om hem op te laden.

pax-2-charger

Voor het opladen maakt de Pax 2 trouwens gebruik van een magnetische oplader waar je de verdamper alleen op hoeft te leggen. Je hoeft niet te wachten tot de batterij leeg is dus als je jezelf aanwend om hem steeds op de oplader te leggen in plaats van op je tafel, zit je nooit met een lege accu. Volledig opladen duurt zo’n twee uur en geeft je ongeveer 7 to 9 verdampsessies. Je kunt met de Pax 2 dus gerust zonder oplader de deur uit.

pax-2-vaporizer-contents

Het PAX 2 verhittingselement warmt in minder dan 1 minuut tijd op en is vervaardigd uit Kapton, een materiaal wat zorgt voor een conductie-ervaring door de kruidenkamer vanuit de onderkant te verhitten. De hoeveelheid damp die je van de Pax krijgt is prima, je komt zelfs aan je trekken wanneer je korte pufjes neemt.

10 jaar garantie!

Er zit geen gaas in de kruidenkamer maar een metalen plaatje waar de damp niet doorheen, maar omheen gaat. Dit maakt reinigen ervan gemakkelijk. Neem een van de borsteltjes en wat schoonmaakalcohol (meegeleverd) en je Pax 2 dampt weer als nieuw. Dat mag ook wel want de Pax 2 kost best een hoop geld en moet volgens de fabrikant dan ook zeer lang meegaan, afgaand op de liefst 10 jaar lange fabrieksgarantie die je op de Pax 2 krijgt!

De originele Pax 2 is in de kleuren zwart, rood, champagne, groen en blauw verkrijgbaar op Vaposhop.nl en kost 259 euro

 

(advertenties)