(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ray is lid van het RollingStoned smartdrugs-testteam dat we twee weken geleden samenstelde. Voor zijn eerste review probeerde hij Hop Liquid uit, een bitter extract van een plantje dat de meesten alleen kennen van bier. We zijn benieuwd…

Tja, dan mag je voor RollingStoned een smartdrug gaan testen en krijg je meteen het meest smerige goedje aller tijden opgestuurd: Hop Liquid ( Humulus Lupulus) van Herbs of The Gods. Het spul is een tinctuur dat gemaakt is van de bloemen van de hopplant. De tincuur zou moeten helpen bij rusteloosheid, bezorgdheid en slaapproblemen, het zou ook helpen bij een gebrek aan eetlust.

hopHop

De Romeinen gebruikten de jonge scheuten al in hun geneeskunde om stress te verlichten. Het is dus een bewezen smartdrug uit de oudheid voor de hele pillenindustrie opgang kwam. Hop komt uit dezelfde familie van planten als onze zo geliefde cannabisplant en heeft enkele van dezelfde geneeskrachtige eigenschappen. We weten natuurlijk ook allemaal dat Hop ons biertje dat bittertje geeft en misschien is het ook wel leuk om te vertellen dat wij Nederlanders in de 14de eeuw als eerste Hop gebruikten in onze bieren, pas 200 jaar later begonnen andere Europese landen Hop toe te voegen aan hun bieren. Eigenlijk is bier geen bier als er geen Hop in zit.

Hop shotten

Nou heb ik zoals iedereen ook wel eens met spanning te maken en moeite om in slaap te komen. Toen het pakketje binnenkwam gelijk maar eens de informatie op Azarius.nl opgezocht over het tinctuur en hoe het gebruikt hoort te worden; in een shotglaasje met warm water. Ik dus enthousiast een dikke druppel in een shot glaasje met warm water gedaan en mond open, neus dicht. Daar gingen we…

Nou, dat was dus een grote fout! kokhalzen en zo snel mogelijk een hap suiker er achteraan. Wat is deze tinctuur ontzettend bitter! Het is zonder uitzondering het meest smerige goedje wat ik ooit heb geproefd! Zelfs na die hap suiker bleef de bittere smaak nog lange tijd in mijn mond rondhangen. Het komt omdat deze tinctuur heel dik en olieachtig is. Je hebt de smaak dus ook niet zomaar weer even uit je mond.

Tweede ronde: Hop & venkel

Dus ik als de sodemieter capsules, die je open kan maken, bij de drogisterij gehaald. Ik heb capsules met venkel gekozen. Nu hoor ik je denken: ‘venkel?’ Ik heb dit gedaan omdat Hop tinctuur onder andere ook een ontgifter is. Hierdoor kun je dus last van je maag en darmen krijgen (lees: boeren en broekfluisteren). Venkel gaat die gasvorming weer een beetje tegen.

Ik heb dus de capsules open gemaakt, de helft van het venkel poeder eruit getikt en er een dikke druppel Hop tinctuur aan toegevoegd. Het is wat mij betreft echt wel een aanrader om het in capsule vorm in te nemen. Het duurt dan ongeveer een uurtje voor het begint te werken. De Hop geeft een lichte lichamelijke ontspanning maar werkt vooral tegen angsten en onrust, het kan ook helpen om je eetlust te stimuleren. Ik merkte dat ik er rustiger van werd en beter met spanningen uit mijn omgeving kon omgaan.

Je merkt dat je er lekker ontspannen van word en je beter kan focussen. Als je last hebt van examenvrees (of andere vormen van angst) en je hebt net als ik wat tegen de hele pillenindustrie dan is dit een perfect alternatief. Je merkt dat je je beter kan focussen en en niet verkrampt van spanningen. Ik kan me voorstellen dat als je een stressvolle job hebt, je met dit tinctuur je ook beter op je gemak voelt en dus je werk beter en gerichter kunt uitvoeren.

hopcapsule

Hop, langer stoned!

Nou ben je als lezer van de RollinStoned waarschijnlijk ook niet vies van jointje en laat het nou je stoned-gevoel ook nog eens verlengen. Je hoeft dus niet zo vaak een nieuw jointje te draaien om toch nog lekker chill te blijven. In grotere dosering, samen met een lekker alcoholisch drankje kun je er een lekkere relaxte avond mee hebben en ook heerlijk slapen. In Duitsland en Amerika worden Hop extracten en tincturen gebruikt in ongeveer 70 medicijnen die helpen te kalmeren of helpen om te gaan met angsten en lichamelijke of mentale onrust. Al met al moet ik bekennen dat, afgezien van de smaakschok, het me eigenlijk heel erg goed is bevallen en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Sterker nog: ik ben van plan om het vaker te gaan gebruiken.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze review en als je je herkent in sommige toepassingen, Hop ook eens zullen proberen in plaats van een pilletje te slikken. Tot de volgende review!

Ray Khaos

(advertenties)