(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In zijn medicijntentje houdt Barney een niet zo geheim experiment waarbij hij met behulp van zilverwater, zijn eigen gefeminiseerde zaden maakt van verschillende kruisingen. Zijn noeste arbeid levert nu zijn vruchten af, want de eerste stap is met de ontwikkeling van de eerste mannelijke bloemen alvast geslaagd. Check it out!

Mannelijke bloemen

Ik zit hier achter mijn pc met een dikke smile! En niet te vergeten natuurlijk mijn jointje. Ik heb namelijk goed nieuws over mijn experiment. Het zilverwater heeft gewerkt! Deze week is er een bloem ontstaan in de tak, of liever gezegd er zijn op de behandelde Medical Kush tak verschillende mannelijke bloemen ontstaan. Dit is de eerste stap naar gefeminiseerd zaad. Nu is het afwachten hoe de bestuiving straks gaat, de tak staat rechtop zodat het stuifmeel straks gemakkelijk over de dames kan uitwaaien.

 

DSC_0171

Zoals jullie weten heb ik de vrouwelijke planten vorige week platgelegd en dus hangen de mannelijke bloemen aanzienlijk hoger dan de vrouwelijke toppen. Wat er nu gebeurt is dat ik straks van de dames gekruiste zaden krijg. F1 hybrides die ik natuurlijk ook weer moet testen of ze wel vrouwelijk zijn anders is het als nog mislukt. Normaal gesproken als je nieuwe soorten wil ontwikkelen, dan gaat dat nog langer duren want ik heb begrepen dat je de dames dan ook weer terug moet kruisen en moet stabiliseren om een consistente nieuwe soort te ontwikkelen.

DSC_0155

Dat laten we maar aan de experts bij Spliff Seeds over, die hebben daar verstand van. Mij gaat het vooral om de eigen vrouwelijk F1 hybrides, die overigens ook heel stabiel kunnen zijn. De Medical Kush wordt dus gekruist met de Crystal White, de Strawberry, Sweet N Sour en de Jack F1. De enige soort die nieuw voor mij is, is de Sweet N Sour, ik heb haar voor het eerst staan. Maar ik ben wel heel benieuwd naar wat hier uit komt. Na dit experiment ga ik er twee tot drie weken tussenuit om te verbouwen maar daarna ga ik natuurlijk door om te kijken of de zaden nu ook echt gefeminiseerd zijn. En daar kom je alleen achter als je de zaden opkweekt, dus dat staat op het programma.

Ik had eigenlijk niet verwacht dat het zilverwater zou werken

Ik had eigenlijk niet verwacht dat het zilverwater zou werken. Tuurlijk, je ziet wel filmpjes maar ik geloof het pas als ik het zie. Trouwens, ik heb gemerkt dat het zilverwater wel te krijgen is op het web, maar in een winkel of drogist dat wordt een probleem. Als je er naar vraagt, staan ze je raar aan te kijken. Ik hoop dat de medicinale werking van de Medical Kush zich verspreid onder de andere soorten, maar dat weten we pas als we een paar maanden verder zijn.

DSC_0143

Verder gaat het prima. De temperatuur is weer gewoon 27 graden met een zuchtje wind. De dames hebben wel wat verkleuringen op het blad zitten maar heb ze net een slok B.A.C. voeding gegeven om te kijken of het daarmee opgelost is. Anders ga ik gewoon weer op onderzoek uit om te kijken wat het wel is. Het is nu bijna einde week 3 van de bloei en de dames zijn gestopt met groeien. Ze zijn nu volop bezig om mooie bloemen te maken. Het ziet er goed uit, tot volgende week. Smoke on!

Barney

(advertenties)