(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onze eigen mediwietkweker Barney heeft een goed humeur en het is niet moeilijk om te zien waarom dat is. Zijn vier Cheese wietplanten zijn namelijk geoogst en hebben meer dan 400 gram droge wiet opgeleverd dus dat betekent dat Barney zelf, zijn reguliere medicijnen weer een tijdje kan minderen. Een winst waar iedere mediwiet-patiënt blij van zou worden!

Haha, hallo cannabisvrienden en vriendinnen! I’m a happy, a very happy smoker! Met Jamiroquai vanuit Verona op de achtergrond en een overheerlijke Spliff Cheese joint op de lip, zit ik klaar voor een vers oogst-, droog- en rookverslag. Nadat ze een week ondersteboven hebben gehangen waren ze droog, mijn Cheese ladies.

Snel? Ja, ben ik met je eens maar dat lag dit keer geheel aan het weer. En omdat ik een airco in mijn flatje te duur vindt, het was hier in huis rond de 28 graden helaas. Maar laat me je vertellen, ze smaakt er niet minder om, zeker niet. De Cheese heeft een heerlijke milde smaak, al verwacht je naar haar geroken te hebben dat ze sterker smaakt, ze heeft namelijk een heel sterke geur.

400+

Deze Cheesedame komt helemaal tot haar recht in een vaporizer, das écht lekker. Ik heb haar aan mijn vrienden laten proeven en zij zijn er in ieder geval ondersteboven van. Sowieso qua effect (ieder heeft z’n eigen favoriet). De toppen zijn dik en compact en mooi van kleur. Ik heb, schrik niet, 400+ van deze vier dames gehaald. Dit is natuurlijk geheel te danken aan de Azerwing en Yield Panels in combinatie met een zeer potent Cheese zaadje van Spliff Seeds. De mooie open vormgeving van de kap zorgt ervoor dat het licht uit je lamp het volle bereik heeft. Als het licht dan ook nog wordt teruggekaatst voor 97% door de fabeltastische Yield Panels wordt het ten volste gebruikt en komt het op de plek waar het wezen moet, met een minimale verspilling van kostbare energie. Als je nu voor je zelf begint is deze combo de Jackpot!

Knippen

Knippen heb ik deze keer na het drogen gedaan. Dit scheelt werk bij het oogsten, want dat is een kwestie van onderaan de stam afknippen en ondersteboven ophangen. In de winter zou ik ze misschien eerst hebben geknipt, maar nu het buiten zo warm en droog was, wist ik zeker dat het drogen toch wel snel zou verlopen. Door de blaadjes aan de planten te houden heb ik het drogen nog wat kunnen rekken naar één week. Hoe langzamer je droogt, hoe lekkerder de wiet immers. Het maakt het knippen wellicht wat lastiger voor sommigen als je het op deze manier doet, maar daar staat tegenover dat je het op je gemakje kunt doen. Neem een tak en neem je tijd om top voor top alle blaadjes eraf te halen, dan hou je een mooi resultaat over.

DSC_1683

Kijken en leren

Omdat ik dit keer maar vier planten had hebben ze mooi de ruimte gehad en konden ze mooi tot hun recht komen en lekker breed worden met veel vertakkingen. Die vertakking zijn vooral ontstaan door te toppen vlak na het in gaan van de bloeiperiode. Toppen op het begin van de bloei is niet zonder risico, ik heb mazzel gehad en het heeft goed uit gepakt. Als het verkeerd gaat kan dat ten koste van je opbrengst gaan, dus doe mij niet klakkeloos na. Denk zelf na en kijk naar je plant, en of ze sterk genoeg is.

DSC_1733

Spendeer daarom niet alleen tijd aan je wietplanten wanneer je ze water geeft, maar kijk ook eens gewoon een uurtje naar ze. Buiten dat het gewoon een mooi aanzicht is, leer je er ook je planten door kennen en weet je uiteindelijk wie er sterk is en wie niet. Alleen zo ben je in staat om goede keuzes te maken over het toppen. Het is leven en ook al komen ze uit hetzelfde nest, ze hebben allemaal een eigen wil en kunnen daarom soms net even anders reageren op dezelfde behandeling. Hou daar dan ook rekening mee, door te kijken naar je dames leer je ze kennen.

DSC_1695

Zó. Als laatste wilde ik nog kwijt dat ik apetrots ben op de Cheese dames en met volle teugen van deze ronde heb genoten. De Cheese, Azerwing, Metrop voeding en Yield Panels krijgen daarom van mij 5 van de 5 sterren. Ik ga me lekker high roken en wens jullie een fijne week toe. Smoke On!

Barney Green

(advertentie)