(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wanneer je wietplanten met mensen zou vergelijken, dan zijn Kroblo’s wietplanten op dit moment bejaard. Van groei is al tijden geen sprake meer en hun bladeren verdorren een voor een. En dat zijn tekens voor kroblo om zijn microscoop erbij te pakken en te kijken hoelang het nog zal duren voor deze bejaarden gecremeerd kunnen worden 😉

Hallo lieve RollingStoned lezers, de laatste fase van deze Banana x Sour Secret wietplanten is nu toch echt duidelijk ingegaan. Dat merk je aan alles; bladeren drogen in en verkleuren, toppen zwellen aan en witte bloeihaartjes verschrompelen tot dunne bruin gekleurde krulletjes. Ik zie het ook als ik mijn microscoop er even bij pak, dat heb ik deze week voor het eerst gedaan.

Top-L

De toppen zien wit als met sneeuw bedekte bergtoppen

Zo ongeveer twee derde van de trichomen, ook wel harskristallen genoemd zijn nu melkachtig wittig van kleur, maar ik zie nog niet veel amberkleurige trichomen. Naar verwachting zal dit bij de eerste planten over een weekje toch wel het geval zijn. Dat komt allemaal dus nog, maar voor het zover is, is het zaak om zoveel mogelijk voedingsstoffen uit de grond te krijgen.

Ik ben daarom gestopt met voeden, en geef de planten nu alleen nog maar water. Wanneer ongeveer een tiende van de trichomen dan amberkleurig zijn geworden zal ik de dames nog een keer IJSKOUD water te drinken geven. Als ze dat hebben opgedronken laat ik ze nog een dag of twee in het donker staan bij een zo koud mogelijke omgevingstemperatuur. De planten ‘denken’ dan echt dat de tijd van zonnen en genieten voorbij is en de winter een einde aan hun leven komt maken. In een laatste poging om bevrucht te raken en zich voort te planten, zullen ze de trichoomproductie nog één keer op volle toeren laten draaien waardoor een zeer mooi glinsterend wietje ontstaat. En dat is weer goed voor de bag appeal (uiterlijk), een belangrijk onderdeel waarop kenners wiet beoordelen. Het is namelijk de bedoeling dat deze wiet prijzen gaat winnen.

trichs

Ook de kleinere topjes zitten onder de harsdruppeltjes

Aan de geur zal het in ieder geval niet liggen want die is werkelijk fenomenaal! Ik had eerlijk gezegd wel op wat meer volume in de toppen gehoopt, maar die geur maakt een hoop goed. Ik ben erg benieuwd wat ik uiteindelijk droog overhoud straks, maar dat is voor een ander verslag… Tot volgende week!

Master Kroblo

(advertentie)