(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kroblo’s zaad vs. stekken-test wordt met de week interessanter. De voorsprong die de stekken kregen, is na drie weken verduisteren al bijna niet meer op te merken. Alle vier de planten zijn even hoog en de eerste trichomen worden blijkbaar niet alleen door Kroblo verwelkomd. En de tussenstand? Die hoor je van Master Kroblo zelf.

Het kan soms ook ten goede verkeren bij de buitenkweek. Zo heb ik de vorige week bestelde roofmijten die ik zou inzetten tegen het ongedierte op mijn planten, nu al niet meer nodig. Gelukkig maar, want ik heb ze tot op de dag van vandaag ook niet geleverd gekregen. De planten leken wat last van spint en trips te hebben, maar daar zie ik op dit moment gelukkig niets meer van terug.

Van ongedierte is niets meer te zien. Toch krijgen de planten nog een preventieve behandeling met roofmijten.

Natuurlijk check ik de vier 24K Gold (aka Kosher Tangie) planten iedere dag zeer grondig, maar ik zie verder geen aangetaste bladeren meer, wat niet wegneemt dat ik de roofmijt nog wel preventief ga inzetten, mocht ik ze nog binnenkrijgen…

Killer bee

Wanneer je je wietplanten zoals ik wekelijks fotografeert, maak je toevallig wel eens net op het juist moment een leuke foto. Zo zat er van de week een of andere killer bee op een van de dames, die zich gulzig tegoed deed aan de eerste harskristallen op de plant. Oké, het zal misschien eerder een onschuldige vlieg of een gewone sluipwesp geweest zijn, maar killer bee klinkt nu eenmaal lekker spectaculair.

Zelfs doodgewone sluipwespen weten dat THC goed voor ze is!

Goed, over naar de planten. Zoals jullie weten kweek ik dit jaar buiten in plaats van binnen. Ik test twee zaadplanten ten opzichte van twee wietplanten van dezelfde soort uit stekken. De stekken begonnen met een flinke voorsprong maar werden vorige week al in de hoogte ingehaald door de twee zaadplanten.

Grotere toppen uit zaadplanten

Alle vier de planten worden sinds 3 weken verduisterd zodat ze nu allemaal wat voorzichtige toppen dragen. De stekken begonnen ongeveer drie dagen eerder te bloeien omdat die bij aanvang van de kweek nu eenmaal al volwassen waren. Toch zijn de topjes aan de zaadplanten op dit moment groter dan die aan de gestekte dames. Daar staat tegenover dat de stekkenplanten wat breder ontwikkeld zijn, en dus meer topjes dragen.

Vier gezonde 24K Gold planten, de twee middelsten zijn geboren uit zaad.

De bloei zit er dus bij alle vier de planten goed in, en je kunt zien dat de C4 van Mills zijn werk doet; dagelijks komen er meer bloeiharen bij en neemt de omvang van de toppen toe. Toch wel een raar idee dat deze buitenwiet over een week of zes al klaar is om te oogsten. Zowel bij de zaadplanten als bij de stekken zijn de eerste trichomen pas kort zichtbaar.

De harsproductie is voor mij wel een duidelijke indicatie dat de planten nu niet veel groter meer zullen worden. De groeifase is officieel voorbij en de planten concentreren zich nu alleen nog op de bloei en productie van bloemen, wat wiettoppen in feite zijn.

Sea of 24 karaats green

Dat deze zaadplanten in vergelijking met de stekken zo weinig vertakt zijn, maakt ze ideaal om binnen in een zogenaamde Sea Of Green (SOG) opstelling te kweken. Bij een Sea Of Green zet je namelijk veel planten dicht op elkaar en dan komen slanke planten zonder al teveel zijtakken goed van pas. Ongeveer twee jaar geleden kweekte ik de 24K Gold planten op deze manier ook vanuit zaden. Het leverde me een mooie toppenzee op zoals je op deze foto’s van de derde bloeiweek van die kweekronde kunt zien.

Alle vier de dames krijgen van mij natuurlijk dezelfde behandeling, anders zou het niet eerlijk zijn. Dagelijks krijgen de bladeren een sproeibeurt met Vitalize, dat vinden ze heerlijk zo’n douche aan het einde van een warme dag. Ook geef ik ze elke dag ongeveer 700 milliliter drinkwater. De ene dag is dat alleen water en de volgende dag water met Mills A & B en C4 en een paar drupjes Mills Vitalize. Ik hou daarbij een EC-waarde van 2,2 aan, dat is best een hoge concentratie maar de planten kunnen het aan. Ze staan dan ook onder de grootste kweeklamp die er maar bestaat: de zon.

Master Kroblo

(advertentie)