(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ze zijn nog maar een maandje oud en laten nu al hun eerste bloeiharen zien. We hebben het uiteraard over de Strawberry Banana planten van kweekmeester Kroblo en die zijn de afgelopen week weer goed verwend. Het ontbrak ze aan niets; ze gingen lekker in bad en kregen een vitaliserende douche en kregen daar een prachtig donkergroen kleurtje van. 

Als je de Strawberry Banana planten vandaag ziet met hun eerste bloeiharen, zou je niet geloven dat ze drie updates geleden nog maar twee piepkleine gekartelde blaadjes en een steeltje van amper een millimeter dik waren. Ik blijf me er steeds weer over verbazen hoe snel deze wonderlijke planten groeien. Van baby naar jong volwassene in slechts een maandje tijd, er zijn niet veel planten of dieren die dat na kunnen doen.

Snelle groei

De groei zit er dus lekker in, wil ik maar zeggen. De planten zijn op dit moment zo’n 80 centimeter hoog. Ik denk dat daar binnen een week nog wel een centimeter of 20 bij zal komen. Wanneer de eerste trichomen verschijnen is de groei er meestal wel uit. Maar op dit moment moet de lamp zeker twee keer per week hoger gehangen worden om op de juiste afstand van 60 centimeter te blijven.

Donkergroen dankzij voeding

De bladeren van de Strawberry Banana zijn pure indica bladeren, groot met dikke bladvingers. Sommigen zijn inmiddels zelfs groter dan mijn hand, en ik heb echt geen kleine handjes. De bladeren zijn ook weer duidelijk een stuk groener en dat was precies de bedoeling van de extra voeding die ze afgelopen week kregen. Het water ging van een EC-waarde van 1,4 naar 1,6 en dat was precies wat deze planten op kokos nodig hadden.

Dompelbad

Ik gaf de planten afgelopen week 2 milliliter Mills A en B per liter water. Eén keer kregen ze water met alleen CalMag wat bestaat uit calcium en magnesium en één keer gingen ze in bad. Dan worden ze een paar seconden ondergedompeld in het voedingsvat. Let op, dit kun je natuurlijk nooit met een plant op aarde doen maar omdat ik kokos gebruik kan dat wel. De kokos is zo luchtig dat alleen via de bovenkant bewateren niet voldoende is, het onderste deel van de pot blijft gewoon veel te droog. Ideaal hiervoor zijn natuurlijk de extra gaten in de potten, zo weet ik zeker dat de gehele pot verzadigd is.

Vitaliserende douche & C4

Na elke waterbeurt geef ik de planten nog steeds een douche met daarin 1 milliliter per 10 liter Mills Vitalize. Ik gebruik hier gewoon een gieter voor. Zodra de toppen aan het begin van week vijf echt vorm krijgen dan stop ik met deze douches. Al dat water zou de bloeiende toppen kunnen doen rotten, en dat wil je natuurlijk niet. Wel ga ik, nu de bloeifase van start is gegaan, ook Mills C4 gebruiken, dit bevordert namelijk de topvorming.

Zoals vorige week beloofd, heb ik de planten zorgvuldig gecontroleerd om te zien of er mannelijke knopjes aan groeien maar gelukkig heb ik er geen een kunnen vinden. Laten we hopen dat dat zo blijft. Ik blijf het in ieder geval scherp in de gaten houden.

pH-wisselingen

Zoals ik vorige week uitlegde wissel ik de pH-waardes af zodat alle voedingsstoffen ook goed kunnen worden opgenomen. Op het schema kun je zien welke stoffen bij welke pH-waardes het beste worden opgenomen. Ik moet wel zeggen dat 10 van de 10 schema’s op het internet van elkaar verschillen. Ik heb het meeste vertrouwen in dit schema in combinatie met de Mills producten aangezien ik het al heel lang zo doe en er prima resultaten mee behaal. Let wel op dat dit schema voor hydro / kokos is; voor aarde zijn er andere schema’s, waarbij hogere pH-waardes benodigd zijn. Tot volgende week en keep it green!

(advertentie)