(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De ontwikkeling van Kroblo’s Banana x Sour Secret gaat nu in een stroomversnelling. De groei is definitief van de baan en de trichomen schitteren al in het kweeklicht. Kroblo verhuist ze nog één keer en geeft de dames hun definitieve plaats in zijn kweektent om af te bloeien. 

Hartelijk dinsdag cannabisvrienden, lekker lang weekend gehad? Ik heb in ieder geval genoten van de paasdagen, met lekker veel goede wiet uiteraard. Maar goed, lekker is maar één vinger lang, behalve wanneer je wiet kweekt want dan heb je meestal wel meer dan één lekkere lange top. Kortom, tijd voor een update van de levens van mijn bananenmeisjes.

P1170694 (Custom)

Trichomen beginnen al te glinsteren op de Banana x Sour Secret

De planten beginnen nu lekker te vullen, ze staan nu 4 weken op het bekende bloei-lichtregime. 12 Uur licht en 12 uur donker dus, en de eerste trichomen zijn aangekomen. Ik ga er nu dus ook wel vanuit dat de planten niet verder de hoogte in zullen groeien. Vorige week vertelde ik jullie al dat ik erg benieuwd was hoeveel ruimte ik voor mijn lamp over zou houden. De ideale afstand van zo’n 90 centimeter zou ik sowieso niet meer gaan redden, maar ik hoopte natuurlijk wel op een acceptabele minimale ruimte tussen de lamp en de bovenkant van de wietplanten.

Als de toppen dichtgroeien verwacht Kroblo hier toppen van honkbalknuppel formaat!

65 centimeter

Om de hoeveelheid licht voor alle planten min of meer gelijk te houden heb ik de langste dames aan de zijkant gezet. Dit moet je echter nooit doen wanneer de planten nog groeien want dan zouden de korte planten aan de zijkant alleen maar onnodig gaan strekken en zit je uiteindelijk met veel te lange planten. Goed, nu de groei eruit is kan ik de lange dames wel naar de buitenkant degraderen. Hierdoor staan alle planten nu ongeveer 65 centimeter van de lamp af.

P1170708 (Custom)

De planten krijgen nu nog steeds om de dag een douche met schoon kraanwater. Twee keer per week voeg ik Mills C4 toe, dat krijgen ze echter niet in het douchewater, maar direct in de aarde. Mills C4 is een bloeivoeding die de topvorming stimuleert en de suikerproductie (glucose produceert een plant om zelf te gebruiken, niet voor zoetere toppen mensen!) opvoert zodat de toppen beter zullen ontwikkelen. Wanneer de clusters in de toppen dicht gaan groeien dan verwacht ik deze ronde weer toppen van het formaat honkbalknuppel. De internodes zitten lekker dicht op elkaar dus dat zal zeker goed komen 🙂 Tot over een week!

Kroblo

(advertentie)