(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel mensen, onze eigen groene dokter liep deze week tegen de lamp. Het hele gebeuren was even flink schrikken voor hem zoals je zult begrijpen. Maar goed, Dokter Groen is veerkrachtig en zoals wel vaker in het leven wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend.

Hallo liefhebbers, mediwietpatiënten en cannabisconnaisseurs, hier weer een van mijn wekelijkse verslagen. Het was flink schrikken inderdaad toen ik vanmorgen – na een heerlijk weekendje de deur uit geweest te zijn – een kijkje nam in mijn compacte kweekkast. De wietplanten aldaar waren namelijk bijna allemaal zo hoog geworden dat ze met hun toppen letterlijk tegen de lamp aan groeiden. Gelukkig is de LED-kweeklamp niet heet, maar toch zijn een aantal topjes door het felle licht verbrand. Ik heb ter plekke meteen maar even een foto genomen van de situatie.

tegen de lamp

De dames waren zo hongerig naar licht dat ze maar tegen de lamp aan groeiden…

Supercroppen

Het is niet echt prettig om je geliefde plantjes zo aan te treffen, maar gelukkig zijn er altijd nog mogelijkheden en staan de dames nog maar aan het begin van hun bloeifase. Er viel met andere woorden nog genoeg te redden. De verbranding door de lamp viel alleszins mee en de lamp kon nog wel iets omhoog. Om wat werkruimte te creëren heb ik dat maar als eerste gedaan.

20160321_092142 (Custom)

Voorzichtig bloeiende topjes in de kweekkast

Toen ik weer een centimeter of vijf de ruimte had kon ik ook aan de planten wat kweekruimte inwinnen. Ik heb een paar verbrande topjes weggesnoeid en de rest van de planten waar nodig gesupercropt. Supercroppen is een techniek waarbij je een stammetje tussen je duim en wijsvinger voorzichtig beurs knijpt slash rolt, en dan voorzichtig om knakt in de gewenste richting. De plant is meteen een stuk korter en de onderliggende scheuten krijgen meer licht en auxine waardoor die ook weer wat meer omhoog komen. Het is wel een techniek waarbij de planten al snel weer herstellen dus ik moet ze vanaf nu even goed in de gaten blijven houden. Het resultaat na het supercroppen was in ieder geval dit.

20160321_091709 (Custom)

20160321_092809 (Custom)

Als de dames nu maar eens zouden stoppen met groeien…

Wiet dieven

Nadat ik de lamp omhoog had gehangen en de planten aan de bovenkant wat kleiner heb kunnen krijgen, heb ik ook maar het nodige werk aan de onderkant van de planten verricht. Daar zaten namelijk nog aardig wat zijscheuten en takjes die de afstand tot de sweet spot boven bij de lamp bij lange na niet zouden halen. Om ervoor te zorgen dat deze niet onnodig veel energie van de planten gaan trekken heb ik ze zo dicht mogelijk bij de hoofdstam afgeknipt. Je zou er nog een paar leuke stekken van kunnen maken, maar dat heb ik dan weer niet gedaan.

20160321_091407 (Custom)

20160321_091745 (Custom)

20160321_091658 (Custom)

Na het dieven een iets minder dichtbegroeide jungle onder het bladerdek

En zo kunnen de planten verder rustig doorbloeien, maar ik hoop wel dat het nu aan beetje afgelopen is met dat gegroei! Haha, nou ja als ze toch nog de hoogte in willen dan zullen we daar gewoon weer wat op moeten verzinnen, het komt altijd wel goed. Ik heb de planten alleen nog even wat water gegeven en zal ze de komende dagen waarschijnlijk nog een paar keer moeten blijven supercroppen. Volgende week zien we of ik de planten nu echt onder de duim heb, tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)