(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Barney’s 7 jaar oude kweektentje is vorige week serieus opgewaardeerd. Zo installeerde hij een nieuwe 600 Watt lamp met Azerwing breedstraler en een digitale ballast en ook test hij reflectieplaten waarmee je 97% reflectie kunt realiseren. Hij duikt met een lumenmeter de kweekruimte in om te zien wat dat met zijn Cheeseplanten doet.

Hallo cannabisvrienden en vriendinnen, ik luister naar een heerlijk Jamiroquai deuntje en onder het genot van een bakkie koffie en natuurlijk een joint van eigen kweek zit ik achter mijn computer. Dus: leesbril op en tikken maar, komt ie. De eerste bloeiweek van Spliffs Cheese dames in mijn nieuwe high tech kweekruimte zit er bijna op. Ik heb het idee, gezien de groei in de tent, dat de nieuwe Azerwing en reflectieplaten van G-Tools de dames goed bevallen.

Alles bij elkaar heb ik het idee dat de ingrediënten van deze Cheese ronde perfect zijn!

DSC_1231 (Custom)

Cheese werd nog even snel getopt voor het échte bloeien begint

Ik heb weinig stress bij de dames gezien na het verpotten voor ze de tent in gingen. Nou heb ik dat verpotten ook op de meest stressvrije manier gedaan. Je weet wel, de maat van het ouwe potje gebruiken om een gat in de aarde van de nieuwe pot te creëren waar de kluit van de plant precies in past. Dan heel licht aandrukken en wat water geven met wat voeding erin, het liefs een wortelstimulator.

Metrop en Cheese

Ik gebruik bij de Cheese dames de vernieuwde voedingslijn starterkit van Metrop. Wat ik tot nu toe heb gezien is dat de wortelstimulator is vernieuwd en ook de bloeistimulator. Hiermee start ik in bloeiweek één al meteen. Ik ben heel nieuwsgierig naar het effect op de dames hiervan, plus de nieuwe lichtbron en het feit dat er nu maar vier dames in grote 20-literpotten op een vierkante meter staan. Alles bij elkaar heb ik het idee dat de ingrediënten van deze Cheese ronde perfect zijn!

De planten krijgen deze ronde lekker de ruimte en een stortvloed aan kweeklicht

Kweekhoogte

Drie dagen nadat ze de bloeitent in gingen heb ik de dames nog even getopt. Dit keer niet echt met de bedoeling om meer toppen te creëren maar meer om er even goed de rem erop te gooien qua groeien in de lengte. De bloeifase is iets waarin ik nog wel eens tegen problemen aan loop, maar de groeifase in de groeikast gaat aardig goed. Dit heeft tot effect dat ze goed voorgegroeid en al aardig ver ontwikkeld zijn als de planten de bloeitent ingaan. Helaas reikt de tent maar tot twee meter hoog waar 40 cm pothoogte vanaf gaat en 50 cm lamphoogte (inclusief gewenste afstand tot de plant). En dan blijft er in feite maar een krappe 1 meter 10 over, dus iedere ronde probeer ik het op een nieuw bedachte manier te beheersen. Duim voor me dat het deze keer goed gaat.

DSC_1226 (Custom)

Met deze lumenmeter meet Barney een verdubbeling in het aantal lumen door de reflectieplaten

Wanneer ik de sensor iets hoger hou, zodat het licht via de reflectieplaat weerkaatst, dan verdubbelt het aantal lumen

Lumenswaardig verschil!

Deze ronde gaat niet alleen over de Cheese maar ik belicht ook het effect van de Azerwing en de reflectieplaten. Ik heb altijd geleerd dat meten, weten is, dus bezocht ik een kwekende vriend waarvan ik weet dat hij een lumenmeter heeft. Ik heb het apparaat hier liggen en aan de kanten van de tent net onder de reflectie platen gehouden en dan is de waarde qua lumen genoeg voor de groene dames. Wanneer ik de sensor iets hoger hou, zodat het licht via de reflectieplaat weerkaatst, dan verdubbelt het aantal lumen. Het is een hoogte verschil van maar anderhalve centimeter. Cool effect! Nou ben ik niet goed in het lumen verhaal en de waarden die de meter geven maar het verschil tussen weerkaatsing tussen tentdoek en reflectieplaat is echt noemenswaardig! Tenminste ik zie echt een groot positief verschil. Buiten dat ik heb mijn tent nu een kleine 7 jaar en deze licht combinatie is verreweg het krachtigst. Ik ga dan ook goed gestemd week nummer twee van de bloei in. Ik wens jullie een fijne week toe.

DSC_1232 (Custom)

We hebben zomaar het idee dat dit wel eens een geweldig mooie kweekronde kan worden!

Smoke on! Barney

(advertentie)