(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een speciaal tussentijds verslag van Barney Green. Niet over zijn planten deze keer, maar over zijn nieuwe kweekapparatuur. Voor een test sloot Barney namelijk een Azerwing reflector, nieuwe bulbs, een brandveilige Timerbox en spectaculaire reflectieplaten in zijn kweektent aan. Wat een licht!

Hee hallo cannabisvrienden en vriendinnen, ik ben er weer en het is nog geen donderdag. Vertel? Nou, ik liet jullie al weten dat ik de Azerwing en de nieuwe reflectieplaten van G-Tools zou testen in mijn medicijntentje. De reflectieplaten zijn nog zo nieuw dat je ze nog niet op de site van G-Tools zelf kunt vinden, maar dat zal waarschijnlijk niet lang duren. Eergisteren om acht uur in de avond is de Azerwing samen met een nieuwe lamp en een nieuwe digitale ballast aangesloten. Wat een bundel licht komt daar in combinatie met de reflectieplaten vanaf, wauw!

Azerwing

wing boven (Custom)

Ik zal me zelf nooit een pro noemen maar wat ik nu heb qua installatie is gewoon helemaal de shit. Ik ga jullie zo uitleggen hoe ik het allemaal heb gemonteerd, maar eerst even iets over de Azerwing. Het is een mooie degelijke kap die door zijn vorm een enorm rendement heeft. Het licht wordt namelijk optimaal over de hele tent verspreid waardoor alle planten evenveel van het zonnetje genieten, en niet alleen een paar die recht onder de lamp staan. Het metaal van de kap is op een bepaalde manier bewerkt waardoor het licht nog beter weerkaatst. De openheid van de kap zorgt ervoor dat warmte snel afgevoerd kan wordt wat tot gevolg heeft dat het klimaat in de tent beter te beheersen is, en een afzuiger niet geheel voluit hoeft te draaien. Scheelt weer in de energie.

Reflectieplaten

wing onder (Custom)

De reflectieplaten zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als de kap van de Azerwing met de zelfde reflectie verhogende bewerking van het materiaal. Dit heeft als effect dat je niet alleen onder de kap, maar in je hele kweektent een reflectie rendement van 97% kan halen. Je hele kweekruimte verandert als het ware in één grote reflecterende reflector. De vier platen die heb ontvangen hebben een afmeting van 1 meter bij 60 cm. Het was dus belangrijk om ze strategisch te plaatsen aan de binnenkant van de tent.

Timerbox

GT_timerbox1

G-Tools Timerbox heeft een relais waardoor hij niet kan doorbranden, safety first!

De Timerbox is er voor de veiligheid en om je verantwoordelijkheid te nemen tegenover je omgeving. De box is in feite een schakelklok met een relais erin die ervoor zorgt dat de piekspanning van de aangesloten ballast geen gevaar oplevert voor de tijdschakelaar. Goedkope tijdschakelaars kunnen namelijk doorbranden en brand veroorzaken. Het foutief aansluiten van kweekapparatuur is veelal de meest voorkomende brand veroorzakende reden. Ik woon in een flat met anderen en dus gaat veiligheid boven alles! Links van de Timerbox zitten twee door de timer geregelde contacten waar je lampen op kunt aansluiten. Rechts zitten drie contacten waar continu stroom op staat voor bijvoorbeeld een afzuiger.

De installatie

Bij deze uitleg hoort de fotocollage waarin ik door middel van cijfers heb aangegeven bij welke foto ik in het verhaal ben.

collage

De installatie van Barney’s Azerwing, zijn nieuwe lamp en de reflectieplaten (klik op de afbeelding voor een uitvergroting)

1.) Het moment van ontvangst. Ik heb van G-Tools een Azerwing, Reflectieplaten en een Timerbox met ingebouwde relais toegestuurd gekregen. Van een goede vriend heb ik een 600 Watt ballast en bijhorende bulbs gehad.
2.) Ik heb zelf even snel een verlengsnoer gehaald en een lang stuk touw.
3.) De reflectieplaten waren door de verzending iets verbogen maar een nachtje op een vlak oppervlakte met twee grote potten aarde en het was weer recht.
4.) Ik kreeg voor het monteren van de reflectieplaten dubbelzijdig plakband, dat vond ik niet z’n goeie oplossing. Ik woon met kleine doorgangen dus alles moet demontabel zijn want ik schuif graag met meubels dus alles staat soms ineens in een andere ruimte. Ik heb daarom touw gehaald waarmee ik een raamwerk heb gemaakt in samenwerking met de eeuwig handige tie-wrap.
5.) Omdat het een kleine tent is en ik de opening vrij moet houden maak ik alleen bij de gesloten kanten een raam werk van touw.
6.) Door een kort touwtje te gebruiken kun je het zo vastmaken, dat je het touw later nog wat kan opspannen. De Reflectieplaten zijn vrij licht maar je weet nooit.
7.) Door de Reflectieplaten in het midden van de hoogte te hangen kan ik vanaf het begin van de bloei tot het einde de reflectieplaten benutten.

DSC_1207 (Custom)

8.) De Azerwing is een degelijk ontwerp gemaakt van sterk materiaal. In de doos vindt je een handige gebruiksaanwijzing en als je die rustig volgt, heb je met een half uurtje een mooie lichtkap.
9.) De ballast die heb gehad daar zat nog geen bedrading aan, dus daarom heb ik het verlengsnoer gekocht. De andere kabel die je ziet liggen is een aansluitsnoer voor een PC of monitor. Het verleng snoer heb ik doormidden geknipt. Het stuk met de stekker heb ik aan de Azerwing vast gemaakt en het stuk met de contactdoos maak ik vast aan de output van de ballast. Bij het andere snoer heb ik de computerstekker er af geknipt en de kabel op de input van de ballast aangesloten.
10.) De ballast heb ik daarna op het dak van me tent geplaatst en vastgemaakt. De kabels heb ik door middel van een schroefje en een tie-wrap geborgen zo dat ze niet per ongeluk uit de ballast kunnen worden getrokken, is gevaarlijk! Be safe!
11.) Zoals je ziet heb ik de Azerwing gemonteerd opgehangen dit door de lengte van me Spliff Cheese dames op dit moment. Je ziet ten opzichte van de platen hangt de kap nu vrij laag maar de dames groeien nog drie weken dus ik hoop dat tegen de tijd dat de dames stoppen met groeien dat de kap gelijkt hangt met de top van de reflectorplaten. Als dat uitkomt dan haal ik het hoogste rendement uit de Azerwing qua licht opbrengst.
12.) Voor het hoogste rendement moeten de reflectieplaten wel rondom zitten dus en nu komen we op de opening van de tent. Daarvoor heb ik de plaat gespalkt met twee stukken bamboe. Hierdoor kon ik de plaat op de juiste hoogte hangen terwijl ik hem als ik er bij moet gewoon weg kan halen. Een raamconstructie van touw had me belemmert in me bewegingsvrijheid tijdens het verzorgen van me platen. Vandaar deze oplossing.
13.) Ik heb de Timerbox op een stuk hout vast gemaakt en dat op een makkelijk bereikbare plek geplaatst, in mijn geval op de groeikast.
14.) En dan nu eindelijk waarom ik die stekkers niet van het verlengsnoer heb geknipt tijdens het monteren. Door de manier waarop ik het nu gemonteerd heb kan, wanneer dat nodig is de Azerwing gemakkelijk worden ontkoppelt.

DSC_1208

Zo! Ik geloof dat mijn Cheese dames van Spliff Seeds er een voortreffelijk zonnetje aan hebben. Ik hoop dan ook dat de opbrengst het bewijs zal neerleggen dat de Azerwing in combinatie met de reflectieplaten tot een uniek resultaat leiden. Ik heb goede hoop! Bedankt aan G-Tools voor deze testmogelijkheid en mijn goede vriend die me de ballast en bulbs heeft geschonken. Ik spreek jullie donderdag weer voor een ouderwetse kweekupdate met de nieuwste apparatuur. Smoke on!

Barney Green

(advertentie)