(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Altijd mooi om de fruitige kweekrondes van Master Kroblo te volgen. Zijn planten groeien volgens een strikte planning en staan op dit moment slechts één week op 12 uur en laten hun eerste bloeiharen nu al zien, dat is rap. Ze hebben er kennelijk zin in, jij ook?

Jawel mensen, de fruitman heeft zich weer gemeld. Na de aardbeien, ananassen, mandarijnen en meloenenwiet kweekt hij deze keer een soort met een bananenaroma: Banana x Sour Secret. Deze kruising is supernieuw en nog niet eens te koop.

Hallo cannabisvrienden, ik heb de allereerste bloeiharen gespot! En dat is erg snel aangezien mijn planten nog maar één weekje onder 12 uur licht staan in plaats van de 24 uur waar ik deze ronde mee startte. Ik begin altijd op dezelfde manier onder 24 uur licht. Dagelijks haal ik daar dan een uurtje vanaf zodat de planten na 12 dagen op 12/12 staan. Maar dit is dus de eerste keer dat ik al na één week op 12/12 bloeiverschijnselen zie. We hebben dus te maken met een zeer snelle bloeier kan ik wel zeggen.

P1170593 (Custom)

De eerste bananen-bloeihaartjes hebben zich gemeld

De planten zijn de afgelopen week verdubbeld in formaat door het ingaan van de bloeifase. Wanneer je wietplanten van 18 naar 12 uur licht brengt gaan ze zich voorbereiden op de bloei met een extra snelle groei. Zo zorgen ze er in de natuur voor dat de bloeiende toppen lekker hoog groeien waar ze meer kans maken op bevruchting. Hoge planten vangen nu eenmaal meer wind en die brengt in de natuur stuifmeel met zich mee. Dus wanneer je binnen kweekt in een ruimte met een beperkte hoogte hou je hier rekening mee. Ikzelf zet de planten daarom altijd al snel (na 12 dagen) op 12 uur.

Je kunt aan de bladeren zien of de waterhuishouding goed is. Staan ze lekker omhoog gericht dat doe je het goed, buigen ze naar beneden als een klauw, dan staan ze waarschijnlijk wat te nat en wanneer ze slap naar beneden hangen, wel dan zijn ze aan het uitdrogen

Om de dag krijgen de planten een douchebeurt uit een gietertje met gewoon schoon kraanwater. Dat is ruim voldoende. Je moet de potten nooit laten uitdrogen, maar de planten ook weer niet verdrinken. Je kunt aan de bladeren zien of de waterhuishouding goed is. Staan ze lekker omhoog gericht dat doe je het goed, buigen ze naar beneden als een klauw, dan staan ze waarschijnlijk wat te nat en wanneer ze slap naar beneden hangen, wel dan zijn ze aan het uitdrogen. De temperatuur van het douchewater hou ik altijd op zo’n 20 graden Celsius, te koud om zelf onder te douchen maar ook weer niet zo koud dat de planten een temperatuurschok ervaren. Geef trouwens nooit te warm water want in de natuur regent het ook niet warm water.

P1170592 (Custom)

Qua voeding geef ik nog steeds helemaal niets. Er zitten meer dan genoeg meststoffen in de DNA-Mills Ultimate Soil voor een hele cyclus. Het enige wat ik straks wel ga toevoegen is wat Mills C4 en Mills PK Booster. De C4 geef ik wanneer de planten echt topjes beginnen te vormen en de PK Booster zorgt er later voor dat deze ook mooi dik en hard worden. Tot volgende week!

Kroblo

(advertentie)