(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is een interessante test; leveren wietplanten van dezelfde soort uit zaden, of stekken de beste resultaten? Master Kroblo is er zelf van overtuigd dat die strijd door de zaadplanten gewonnen gaat worden, maar dan moeten vogels en ongedierte natuurlijk geen roet in het eten gooien…

Een van mijn vrienden is deze week zijn autoflowers kwijtgeraakt …door vogels! Ik heb een hoop ongedierte gezien in cannabis, maar van vogels heb ik echt nog nooit last gehad. Anyways, die vogels hebben dus werkelijk alle toppen van zijn autoflowers afgehaald. Een enorme teleurstelling voor mijn vriend, want de plant in kwestie was op een week na, klaar voor de oogst.

Of de vogels de wiet voor hun nesten gebruiken, ik heb geen idee maar ze zijn zeker flying high. Voor wat betreft de kleine sporen van ongedierte op mijn eigen planten waar ik vorige week al over schreef; ik heb de aangetaste bladeren verwijderd, en kijk de rest nog even aan.

Kroblo’s 24K Gold planten worden goed beschermd tegen vraatzuchtige wietvogels.

Zweten en stressen

Vaak lees ik dat kwekers bladeren verwijderen, zodat het licht beter kan penetreren. Ik raad dat zelf juist ten zeerste af. De bladeren zijn natuurlijk enorm van belang voor de fotosynthese, maar dat niet alleen. Planten gebruiken hun bladeren ook om zichzelf te koelen; planten transpireren namelijk ook.

Daarnaast is het snoeien zelf toch ook een kleine stressfactor. En stress zou juist bij wietplanten uit gefeminiseerd zaad vermeden moeten worden, want dat vergroot de kans op hermafrodieten. Ik blijft dat bij mijn eigen planten uiteraard ook heel scherp in de gaten houden, maar tot nog toe zie ik alleen vrouwelijke bloemen. De vrouwelijke calyx moet je niet verwarren met de mannelijke balletjes. Uit een vrouwelijke calyx groeien altijd twee witte haartjes, en uit een mannelijke bloemknop niet.

Verwar de vrouwelijke calyx niet met mannelijke bloemknopjes.

Roofmijt

Om te voorkomen dat mijn ongedierte probleempje uitgroeit tot een plaag, heb ik de hulptroepen ingeschakeld. Een klein leger van roofmijten zullen preventief ingezet worden. Ik heb ze zojuist besteld, het zijn de Swirskii Mite Plus tegen trips, en Spical tegen spint, ik laat jullie volgende week zien hoe je ze gebruikt.

Verder gaan alle vier de planten prima hoor. Alle vier de 24K Gold aka Kosher Tangie dames gingen drie weken geleden op een 12-uurs lichtregime. Bij de zaadplanten begon de bloei vorige week een dag of 3 later dan bij de stekken. Inmiddels hebben de zaadplanten zoals ik al voorspelde , een gelijke hoogte bereikt als de stekken. Alle vier de planten zijn nu dus even hoog, alleen zijn de stekken dankzij hun voorsprong nog wat bossiger. De zaadplanten zullen echter nog twee weken doorgroeien en de stekken niet.

Eén keer per week geef ik alle vier de planten via de onderkant een lekker soepje van water en Mills voeding. De rest van de week krijgen de dames gewoon water wanneer ze dorstig zijn. Ik verwacht dat de zaadplanten volgende week echt groter dan de stekken zullen zijn. Of dat ook het geval is, zien we over zeven dagen, tot dan!

Master Kroblo

(advertentie)