(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kroblo’s zaad vs. stekken test gaat lekker. Omdat hij de vier 24K Gold planten sinds twee weken verduistert, is de bloei bij de stekken alvast op gang gekomen. De wietplanten uit zaad waren er kennelijk nog niet aan toe, maar die zullen binnenkort toch ook wel aan de bloei beginnen. Of niet Kroblo?

Vandaag is het precies 2 weken geleden dat ik het 12/12 lichtregime heb ingezet. En zoals ik vorige week al beloofde, zijn de eerste bloeiverschijnselen daardoor deze week zichtbaar. Bij de stekken tenminste wel, maar bij de zaadplanten nog niet.

Stekken sneller

De stekken hadden natuurlijk wel twee weken voorsprong op de zaadplanten, en zijn daardoor volwassener. Zodoende bloeien die planten ook sneller, maar binnen enkele dagen zal de bloeifase ook bij de zaadplanten aanbreken.

Toen ik de 24K Gold binnen kweekte, onder ideale omstandigheden en met een 1150 Watt zon op hun bolletjes, waren de eerste bloeiharen al na 12 dagen te zien. Buiten liet het weer deze week jammer genoeg te wensen over. Als ze al naar buiten konden was dat op een plekje uit de wind, veel zon hebben ze daardoor niet gezien.

Voeden en douchen

Nu de eerste ‘vruchten’ zichtbaar zijn, begin ik met het toevoegen van Mills C4. De dames krijgen om de waterbeurt een cocktail van A & B basisvoeding en C4, beiden van Mills Nutrients. De Mills C4 zorgt voor
een snelle en uitbundige ontwikkeling van toppen en een verhoogde olie- en suikerproductie. Suiker gebruikt een wietplant om te groeien en te bloeien en de olies zorgen voor vettere en sterker geurende bloemen.

Ik geef de ene keer dus een cocktail met deze meststoffen, en dan de volgende keer alleen water zonder toevoegingen. Eén keer per week krijgen de planten dan ook nog een verfrissende douche van water met Vitalize.

De zaadplanten hebben een flinke groeispurt doorgemaakt, je zult het nu misschien nog niet zeggen, maar ik verwacht zelf dat ze over een week zeker net zo hoog zullen zijn als de stekken. De stekken zullen niet veel verder meer groeien, maar de zaadplanten groeien nog wel een week of drie door. De zijtakken beginnen nu ook goed te ontwikkelen; zie die mooie foto, al zeg ik het zelf 😉

De zijtakken ontwikkelen zich mooi, maar wat zijn die witte vlekjes daar..?

Ongedierte…

Wat ik ook zie, en juist op die mooie foto, zijn een paar witte vlekjes op de bladeren. Met het blote oog zijn ze bijna niet te zien maar het vertelt me dat er iets van ongedierte aanwezig is. Ik ga dit heel goed in de gaten houden, en bestrijden. Gelukkig zijn het buitenplanten, zodat een paar beestjes niet zo snel tot een plaag zullen uitgroeien. Toch baal ik ervan, ik hou niet van dierentuinen, en al helemaal niet op mijn plantjes.

Toevallig is Mills wel een biologisch bestrijdingsmiddel aan het ontwikkelen en testen. Het is nog niet op de markt, maar prima om alvast mee te testen.

Gelukkig komen er weer wat mooie dagen aan, de meiden kunnen dan weer eens lekker genieten en zullen volgende week wel behoorlijk aangekomen zijn. Ik hoop het tenminste. Ben ook erg benieuwd of de stekken, of de zaadplanten uiteindelijk voor de grootste opbrengst gaan zorgen, maar dat duurt nog wel even…

Volgende week gaan we natuurlijk door met de race en tellen we de derde bloeiweek.

Kroblo

(advertentie)