(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na een levenscyclus waarin de planten tot het allerlaatst aan toe een diepe donkergroene en gezonde kleur hadden, ging het ineens in een stroomversnelling voor de Kosher Tangie aka 24K Gold planten en heeft de meester geoogst, geknipt en gedroogd. Mandarijnenwiet!

Cannabisconnaisseurs! Vorige week was het oogsttijd voor mijn mandarijnzoete Kosher Tangie planten. Hoewel de dames nog steeds erg groen waren en dus nog niet oogstrijp waren, vertelden de trichomen mij een heel ander verhaal. Die waren namelijk op geen enkele uitzondering na allemaal melkachtig troebel en wit van kleur, wat betekent dat de wiet op haar maximale potentie zit en dus klaar is voor de oogst. Enkele trichomen waren zelfs al voorbij dit stadium en kleurden al bruin. Tijd om naar de kapper te gaan dus, maar niet voor we de dames even met een medaille onderscheiden, wat een mooie wietsoort dit zeg!

11032643_1597935107130541_2119322390_oDe laatste week hebben de dames alleen nog koud water te drinken gehad en dus kon het oogsten van start gaan. En die is eigenlijk snel en gemakkelijk verlopen. Omdat de planten nog stevig en groen waren en vol met grote toppen zaten was het knipwerk miniem. De schutbladeren knak ik eerst van de stam af met mijn handen en dan is het slechts een kwestie van rondom een beetje bijpunten.

Bij het knippen komt altijd de meeste geur van de wietplanten af en deze keer rook het ontzettend naar mandarijnen. Ja, en wiet natuurlijk, maar verder een duidelijk herkenbare en zoete citrusgeur. Ik kan bijna niet wachten tot de wiet gedroogd is, het water loopt me gewoon in de mond.

Omdat de planten zich zo mooi lieten knippen kon ik per plant knippen en ondersteboven te drogen hangen. Ik liet ze zo 14 dagen in het donker hangen bij kamertemperatuur (22 graden) tot ze droog waren. Het eindresultaat mag er zijn! Ondanks de verkeerde instelling op de dimmer van de lamp waar ik vorige week over vertelde heb ik een dikke gram per Watt gehaald. Ik heb de lichtsterkte op de onjuiste stand waar de lamp het grootste deel van de cyclus op heeft gestaan laten meten en de oogst lijkt me dan ook helemaal prima. Zeker als je de geur ervan ruikt!

24K Gold dry bud 003

Hoewel de wiet eigenlijk nog even moet curen heb ik natuurlijk alvast een klein jointje gerookt. De smaak is lekker zoet, hoewel ik de mandarijnengeur in de rook minder terugproef dan in de geur, maar dat is vrij normaal. Een overheerlijke en vooral zeer krachtige indica. Een wiet met een hamer zoals ze zeggen, zeker als je – zoals ik – vooral aan sativa’s gewend bent.

Volgende keer zal ik jullie vertellen over de volgende testronde. Dat wordt een chocoladewietje… ik ben er al mee begonnen maar daarover later dus meer! Tot dan.

Kroblo

 

(advertentie)