(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kijk, we wisten al dat de Waalse stad Luik de bijnaam ‘Palermo aan de Maas’ draagt, maar nu blijkt dat ook in Brugge, Vlaanderen met gemak de hand wordt gelicht met de wet… en dan bedoelen we dus door de wetshandhavers zelf!

Watskeburt dan? Nou, dankzij een oplettende RollingStoned-lezer kregen we een uiterst kort krantenberichtje door gemaild, niet langer dan 5 zinnetjes. Maar wat er in die zeggen en schrijven 115 woorden staat, doet elk zinnig en cannabisliefhebbend mens de wenkbrauwen fronsen en nekharen tot ontstellende hoogtes rijzen… Snel naar Brugge!

Twee ons wiet

b1Afgelopen vrijdag vond de politie aldaar het nodig om automobilisten op alcohol te gaan controleren. Op zich natuurlijk een prima zaak, haal al die dronken idioten maar van de weg af. Minder leuk is dat ze ook niet voorbij een voorraadje cannabis kijken, mocht dat zich in de te controleren voiture bevinden. En dus zat een 22-jarige man uit Zonnebeke behoorlijk in de rats toen agenten 200 gram wiet in zijn auto aantroffen, nabij de rotonde op de Oostendsesteenweg.

Doortuffen na namenlijstje

Al snel bleek de jongeman een dealer te zijn, wat wel logisch is aangezien 200 gram wat veel is om voor eigen dagelijks gebruik door te gaan. Nou, bingo en kat in het bakkie zou je denken. Maar zo gaat dat dus niet bij het parket (openbaar ministerie) in Brugge. In plaats van de groothandelaar ofwel dealer aan te houden met zijn twee ons cannabis, mocht die vrolijk verder tuffen op deze nu al memorabele vrijdag.

De tegenprestatie die hij daarvoor leverde, zeg je? Nou, hij gaf de politie een lijst met de namen van al zijn klanten…

Fraai staaltje wheelen en dealen van deze overheidsdienaren ja. En wat een vuile rat die dealer ook. Bah bah…

(advertenties)