(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel mensen, nu de dames in zijn kweektent hun hars dragen heeft Kroblo ware bananen met poedersuiker in huis. Oké het gaat hier om Banana x Sour Secret van DNA Genetics, maar bananen met poedersuiker klinkt toch ook erg lekker in de oren, niet dan? De planten hebben er nu 5 weken bloei opzitten, dus de laatste 5 weken gaan in.

Hoofdtoppen van een halve meter…

De fruitige bananendames gaan er steeds mooier uitzien, het is echt net of ze met een bus poedersuiker zijn behandeld en dat komt niet omdat ze last hebben van meeldauw, maar het zijn trichomen die hier blinken. De topjes zitten mooi kort op elkaar, dus dat belooft wat als die allemaal naar elkaar toe groeien. Als ze helemaal dicht groeien worden het hoofdtoppen van een halve meter lang!

Twee keer per week geef ik Mills C4 mee, 1.5 milliliter per liter voedingswater. De andere waterbeurten krijgen ze gewoon schoon kraanwater zonder verdere toevoegingen. Ik hou mijn meisjes altijd goed schoon, dus nog altijd krijgen ze om de dag een lekkere douche. Na week nummer 6 zal ik daar echter wel mee stoppen want dan neemt de kans op toprot teveel toe. De toppen zullen dan zo dik geworden zijn dat er gemakkelijk water tussen blijft zitten wat voor schimmelproblemen zou kunnen zorgen. En dat willen we uiteraard voorkomen.

Niet doen!

Water geven en de planten onder de douche zetten moet je trouwens ook niet doen vlak voor het licht uit gaat, maar in de ochtend. Een uurtje nadat de lampen aangegaan zijn is prima. Zou je het vlak voor het ingaan van de donkere periode doen, dan wordt de luchtvochtigheid veel te hoog en kan het water ook niet goed verdampen. Met allemaal schimmelproblemen van dien, niet doen dus.

Wat je ook niet moet doen, is foto’s maken wanneer je planten slapen. Je hebt dan weliswaar geen last van het licht van de kweeklamp, maar je stoort je planten er ontzettend mee

Wat je ook niet moet doen, is foto’s maken wanneer je planten slapen. Je hebt dan weliswaar geen last van het licht van de kweeklamp, maar je stoort je planten er ontzettend mee. Hierdoor gaan ze stressen wat weer voor hermafrodieten kan zorgen of er zelfs toe zou kunnen lijden dat ze terug gaan in de groeifase, en dat wil je ook niet. Ik zelf zet altijd gewoon even het kweeklicht uit, hang een zaklantaarn op zodat ik nog iets zie, en dan maak ik de foto’s met flits.

Forum

Ik ben inmiddels een eigen forum begonnen, samen met mijn zakelijk partner Gobru. Gobru is specialist in alles wat van wiet gemaakt kan worden. Van bonbons, lippenbalsem, cake, BHO, Ice-o-lator, dabs en hasj, maar ook medicinale zalf, olie et cetera. Zelfs gericht per aandoening. Onze krachten hebben wij gebundeld in het forum , en we kunnen iedereen helpen met deze prachtige hobby en alles wat er maar mee te maken heeft, one love! Neem eens een kijkje, op cannabisforum-growyourown.com. Tot volgende week.

Kroblo

(advertentie)