(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Qua ontwikkeling van zijn Cheese dames gaat het van een leien dakje in de nieuwe high-tech kweektent van Barney Green. De planten bloeien en hebben dankzij het toppen en lekker veel licht ook een prachtige bossige structuur. Wel werd het onder de Azerwing een beetje warm, maar niets dat niet met een simpele ventilator opgelost kan worden. Afijn, Barney vertelt het je zelf wel.

Hallo Cannabis vrienden en vriendinnen. Met heel veel plezier zit ik weer klaar voor een nieuwe update, en dat komt natuurlijk omdat de Cheese dames er zo mooi bijstaan. Met een joint op de lip en Swissgroove uit de speakers ga ik dus vol vertrouwen aan de slag, komt ie!

Meer power = meer warmte

Het is nu ondertussen week 3 van de bloei en de meiden doen het uitstekend, ze zijn mooi groen en vullen de tent met zijn vieren heel mooi op. Het bladerdek – of toppendek zou je ook kunnen zeggen – is heel mooi en egaal zodat alle toppen van het overvloedige licht kunnen profiteren. Het testen van de Azerwing en de Yield Panel reflectieplaten verloopt soepel, al had ik van de week wel even paniek in de tent want de temperatuur liep op tot 40 graden! Dit komt waarschijnlijk door de combinatie kleine tent, Azerwing en de Yield Panels. Dat zal ik even uitleggen.

De Azerwing armatuur die ik heb heeft een vrij brede afmeting en sluit gedeeltelijk de ruimte in tweeën waardoor er als het ware een ruimte onder de kap ontstaat waarin warmte blijft hangen. Hierdoor wordt de afzuiger gehinderd om de warme lucht van onder de kap af te zuigen. Wat tot gevolg heeft dat het onder de kap heel heet wordt en boven de kap normaal aangenaam blijft. Maar wat hebben die Yield Panels ermee te maken? Nou, die weerkaatsen het licht zo goed dat ze ook een groot deel van de stralingswarmte terug in de ruimte gekaatst wordt. Op zich allemaal positief, alleen moet het natuurlijk niet té warm worden. Maar daar heb ik een simpele oplossing voor…

DSC_1408

Ik heb de ventilator aan de reflectieplaten vastgemaakt, en wel zo dat hij net onder de kap komt en de lucht recht op de lamp blaast, maar dan wel iets naar boven gericht. Achterin de tent is een ruimte van een kleine twintig centimeter achter de kap waardoor de warmte naar boven afgevoerd kan worden waardoor het afkoelt. Het effect hiervan is dat de ruimte onder de kap nu zweeft tussen 28 en 30 graden. Dat is in principe nog wel aan de hoge kant, maar er valt mee te leven voor de Cheese meiden.

DSC_1415

Egaal bladerdek

De vier planten zijn vorige week vrijdag begonnen met bloeien. Er zijn al heel wat topjes en kleine bloemetjes te zien en ze bevinden zich allemaal op een mooie gelijke hoogte. Het toppen zo vlak na het intreden van de bloei heeft geholpen, want vorige week na de update begonnen ze met strekken. Dat ik ze in het begin van de bloei heb afgeremd werpt nu zijn vruchten af. Ik heb in de hoogte nog dik 70 centimeter ruimte over zodat ze rustig hun gang kunnen gaan. Aanstaande zaterdag gaat bloeiweek 4 van start en ik hoop dat ze dan stoppen met strekken.

Wat ik duidelijk merk is dat het strekken minder hard gaat met dit nieuwe licht dan met de vorige lichtcombinatie. Dit bewijst dus ook dat het lumenpak aan licht wat de toppen bereikt, een stuk krachtiger is. Mijn planten hoeven zich niet langer te strekken om voldoende licht op te vangen. Dit betekent ook dat de Yield Panel reflectieplaten goed hun werk doen en het licht zo volledig mogelijk op de planten weerkaatsen. Ik denk dat 97 procent licht-weerkaatsing best eens zou kunnen kloppen. We gaan de volgende week afwachten en bekijken of er nog meer uitdagingen de kop op steken. Ik kijk iedere avond met trots naar de Spliff Cheese dames en wacht in spanning af wat daar vanaf gaat komen.

DSC_1414

MC White Kush getest

Ja, en dan even wat anders. Van de week kreeg ik van Test Lab Amsterdam ook de uitslag van mijn MC White Kush. Dat wilde ik jullie niet onthouden. Ik was zelf onder de indruk, het was niet helemaal wat ik verwacht had qua cannabinoïden maar ik ben er dik tevreden over, in ieder geval zit er genoeg THC in de soort haha! Hier vind je het volledige rapport als je nieuwsgierig bent. Het gaat er nu op aankomen hoe ik de MC White Kush verder ga stabiliseren. Als dat gebeurt, is het misschien handig om nog een keer te kijken wat er in zit. In ieder geval verklaart de hoge THC-waarde wel waarom mijn vrienden zo stoned als een garnaal mijn huis verlieten na een smoke out 😉 Ik wens jullie verder een fijne week toe, en smoke on!

Barney Green

(advertenties)