(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Herinneren jullie je de Sisters of the Valley nog? Om de behoeftige medemens te helpen kweken 2 zusters in Californie wiet, waar ze CBD-producten van maken. Die werden tot deze week goed verkocht via internet, maar nu is hun shop daar vanaf gedonderd door de slechteriken van Etsy!

The Sisters of the Valley

Het was nog net geen wereldnieuws begin januari, maar veel scheelde het niet: The Sisters of the Valley uit het Californische Merced die met CBD-zalfjes en zo de zieke medemensen helpen. Check anders de video nog maar even als opfrissertje:

Medicinale CBD-producten

Voor de goede orde: het zijn natuurlijk geen echte katholieke nonnen waarover we het hebben, maar desalniettemin hebben Sister Kate (echte naam Christine Meeusen) en Sister Darcy (Darcy Johnson) het hart op de juiste plaats zitten, geheel in de geest van die man die voor ons allen aan het kruis genageld werd… Wel beschouwen de dames zichzelf als nonnen en kweken ze met een officiële licentie hun wiet volgens de maancyclus!

Sisters-of-the-ValleyHun medicinale CBD-producten liepen – zeker nadat media overal tussen hemel en aarde erover berichtten – als een trein, want de zusters zijn ondanks hun groene en goede hart wel redelijk commercieel. De kachel moet ook bij nonnen roken, nietwaar? Via internet vonden hun tincturen, olie en zalfjes gretig aftrek bij patiënten met rugpijn, migraine en zelfs katers…

Etsy verwijdert online winkel

Maar deze week werden de Sisters of the Valley zonder veel pardon door de website Etsy – die populair is in de VS als een soort online warenhuis voor allerlei winkels – van het wereldwijde web gedonderd. Omdat er gezondheidsclaims werden gemaakt door de nonnen bij hun CBD-olie. Terecht natuurlijk, maar onacceptabel in de ogen van de fatsoensrakkers bij Etsy.

En alsof dat nog niet genoeg onheil is, dreigt er nog meer ellende omdat veel gemeenten in de staat Californië een verbod op het kweken van wiet overwegen, waardoor hun activiteiten dus illegaal zouden worden…

Zusters zamelen geld in voor doorstart

De zusters gaan echter niet bij de habitat neerzitten en proberen via GoFundMe geld in te zamelen om hun business te redden. En dat zal nodig zijn ook, want met de opgeheven online shop tikten de twee nonnetjes toch mooi meer dan 30.000 euro per maand binnen!

“Wij hadden een droom van een eenvoudig leven waarbij we onze medicijnen maakten op een rustige boerderij in een spirituele omgeving, waarbij we zelfvoorzienend waren”, stellen de zusters.

Wil jij The Sisters of the Valley ook helpen? Klik op onderstaand fragment van hun GoFundMe-pagina en je kan beginnen:

n1

 

(advertenties)