(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Om het meeste rendement uit zijn splinternieuwe reflectieplaten te halen heeft Barney ze deze week in hoogte verstelbaar gemaakt met speciale hangers. Het resultaat is nóg meer licht en dat licht wel degelijk gewicht is, is aan de Cheese planten duidelijk te merken.

Hallo cannabisvrienden, ik zit, blow en luister tegelijkertijd naar de zoete toon van de muziek van Joss Stone, en dan zeggen ze dan mannen niet kunnen multi tasken… Hoe dan ook, ik zit weer klaar voor een verse update. Ik ben trouwens opperbest gestemd en niet alleen omdat ik al twee maanden bijna helemaal zonder medicijnen leef door de wiet die ik heb gekweekt, maar ook omdat ik in mijn kweektent getrakteerd wordt op een fel licht en fantastische wietplanten. Ze gaan echt goed!

DSC_1372 (Custom)

Twee dagen nadat ze de bloeitent in gingen heb ik de Cheese planten nog een keer getopt, en dat pakt nu fantastisch uit. De dames groeien heel mooi de breedte in, waar nu ook de ruimte voor is omdat ik deze keer bewust maar vier planten heb neergezet. Ze worden mooi vol en bossig en mede door de krachtige lichtbundel hebben ze mooie korte internodes. Normaal gesproken strekten mijn wietplanten altijd als een gek wanneer ze in de tent op 12 uur onder de lamp kwamen, maar door de combinatie van de reflectorplaten aan de wand, de nieuwe en veel betere lamp in de Azerwing reflector groeien ze nu heel netjes in de breedte.

DSC_1363 (Custom)

G-Tools sprak op de Spannabis beurs in Barcelona met de mensen van het bedrijf dat de reflectieplaten fabriceert. Ze demonstreerden een vergelijkbare opstelling als waar ik nu mee kweek, alleen hadden zij de platen aan speciale hangers gemonteerd. De hangers maken het mogelijk om de platen in hoogte te verstellen zodat je ze altijd op de ideale hoogte kunt hangen en ze met de planten kunnen meegroeien. Zodoende heb ik nu dus ook een paar van die Heavy Hangers, zoals ze heten, bij mij in de kweektent.

De hangers kunnen een gewicht tot 34 kilo per stuk dragen dus je kunt er van alles aan ophangen zoals je lamp, de reflectieplaten en zelfs een koolstoffilter als het moet. Ik heb ze aan de reflectieplaten vastgemaakt zodat ik die gemakkelijk kan verstellen. Ze hangen nu dus vol in het licht om het meeste ervan te weerkaatsen, als het goed is dus een indrukwekkende 97 procent!

Het is ontzettend leuk met alle upgrades in mijn tent, om kwekende vrienden over de vloer te krijgen. Ik laat ze natuurlijk trots zien hoe goed het wel niet met de Cheese dames gaat en ben een dankbaar mens. Maar ieder voordeel heeft ook zijn nadeel 😉 Omdat het zo goed gaat met het kweken en het schrijven en fotograferen wordt ik tegenwoordig steeds vaker om raad gevraagd via Facebook. Op zich vind ik dat helemaal te gek natuurlijk, alleen ben ik hierdoor soms erg lang afwezig op de cannabisforums waar ik lid van ben.

DSC_1373 (Custom)

Tijdgebrek is dus wel eens jammer maar ik probeer altijd wel een gaatje te vinden om de kweekavonturen van wietvrienden en ander cannabisminnend volk te volgen. Dit is ook een goede manier om nieuwe technieken te leren en je kweek te stroomlijnen. Hopelijk komt er dan ook weer wat meer tijd vrij, ach… het blijft toch altijd een proces dat in beweging moet blijven. Terug naar de kweektent, ik heb de Cheese dames voor het eerst en ze vallen me zeker niet tegen. Ze kunnen tot nu toe goed tegen stress en zijn daardoor ook veerkrachtig wanneer het iets minder gaat, ze trekken altijd weer bij. Herinner je je nog dat ze vergeeld waren door de krappe potjes? Daar is nu helemaal niets meer van te zien. Ontkiemen en groeien ging ook supersnel en de planten hebben een prachtige volle structuur.

DSC_1366 (Custom)

Eigenlijk zou deze tweede week van de bloei het ideale moment zijn om de planten te dieven, maar omdat de planten meer ruimte hebben en de reflectieplaten zoveel van het licht weerkaatsen dringt het licht ook door tot de onderste takken. Ik heb dan ook het idee dat wat onderin groeit nog goed licht krijgt om te groeien en bloeien en zal deze keer dus niet (of nauwelijks) dieven. Erg nieuwsgierig naar wat dat in mijn medicijntentje gaat brengen de komende weken. Ik wens jullie weer een fijne week toe, smoke on!

Barney

(advertenties)