(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De wietplanten met bananensmaak van Master Kroblo zijn er maar druk mee: groeien en bloeien tegelijk. In deze derde bloeiweek zijn ze namelijk nog steeds met hun groeispurt bezig, en is de bloemvorming ook al in volle gang. Het zal niet lang meer duren voor het groeien stopt en de eerste trichomen tevoorschijn komen. Maar voor het zover is eerst dit:

Hallo allemaal, daar ben ik weer met mijn fruitige bananen meisjes. De derde week waarin de planten per dag slechts 12 uur licht krijgen zit erop. We noemen dit ook wel de derde bloeiweek aangezien wietplanten door de korte dagen van 12 uur in bloei gaan. Wanneer je van 24 of 18 uur overgaat op een 12-uurs lichtregime gaan de planten niet alleen bloeien, maar maken ze eerst een flinke groeispurt door. Deze extra snelle groei duurt een week of drie vier, bij mijn Banana x Sour Secret kruising is de groeispurt nog steeds aan de gang en ook zijn de dames vol aan het bloeien.

P1170664

Enkele planten zijn 60 centimeter hoog en sommigen pieken zelfs op zo’n 70 centimeter hoogte. Maar je kunt zien dat het allemaal zusjes zijn want ze lijken sprekend op elkaar 😉 Het valt me op dat ze zeer dikke stammen hebben, dat is iets dat ik persoonlijk eerder van sativa’s verwacht, maar niet bij indica’s. Qua hoogte lijken de dames mij ook typische sativa’s, wat vreemd is want bij mijn weten is dit toch een indica dominante kruising. Ik had zo bedacht dat de bananengeur afkomstig is van de OG en het zoetzure citrussmaakje van de Sour Diesel, beide indica dominante soorten. Maar dat mag de pret niet drukken hoor verder, we zien namelijk vanzelf wat eruit komt. Lekker zal het ongetwijfeld smaken en DNA’s genetica kennende zal een dikke laag trichomen hoogst waarschijnlijk ook niet ontbreken.

P1170650

Ik verwacht dat de planten deze week nog wel een aardig stuk zullen groeien en ik ben benieuwd hoeveel ruimte ik overhoud voor de lamp. De ideale afstand voor de 1000 Watt Gavita ligt op 90 centimeter, maar ik ben bang dat ik dat niet meer heb straks. Op zich is dat niet zo erg, zolang als de temperatuur voor de planten maar niet te hoog wordt. Ik heb dat wel redelijk goed onder controle dankzij mijn lucht inblaas die vlak onder de lamp binnenkomt. Het grote voordeel van een krachtige 1000 Watt kweeklamp is dat ook de onderste topjes knetterhard worden. De lamp heeft merkbaar meer dieptestraling want met een 600 watter zie je vaak dat de onderste buds toch wat minder compact en zwaar worden.

P1170657

Vandaag heb ik voor het eerst wat Mills C4 toegevoegd aan het voedingswater dus de dames zijn weer flink verwend als je het mij vraagt. Ze hebben genoten van een lekker cocktailtje, staan in een lekker binnenzonnetje en hebben weer even lekker kunnen douchen. De temperatuur in de tent is met zo’n 25,5 graden ook heerlijk aangenaam voor ze en de luchtvochtigheid is met zo’n 60% ook goed voor het tienerstadium waarin de bananenmeisjes zich in bevinden. Tot volgende week!

Kroblo

(advertentie)