(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dan kan Herman Finkers wel roepen dat er op een werkend stoplicht na niet veel te doen is in Almelo, de gemeente gaat er toch maar mooi hennep telen! Op 5 hectare tegelijk maar liefst, grond die nu toch vrij nutteloos nergens voor gebruikt wordt…

Braakliggend

Het was de gemeente Almelo in de provincie Overijssel al langer een doorn in het oog: die lelijke, braakliggende lap grond rondom de Leemslagenplas. Konden ze daar nou niet iets voor verzinnen misschien? Jazeker wel, hennep!

shutterstock_15976276

Hennep groeit voortaan met steun en dankzij de gemeente weer volop in Almelo! [foto: Björn Erlandsson/Shutterstock]

Zo gezegd zo gedaan. De gemeente Almelo stelt niet alleen 5 hectare ter beschikking voor de edele kunst van de hennepteelt, de ambtenaren zijn zelfs zo pro-actief dat ze zelf gaan zaaien en oogsten.

Project FutureTex

Daarbij krijgt de gemeente Almelo ook nog eens steun van twee andere gerenommeerde partijen: het bedrijf Koninklijke Ten Cate en het ROC van Twente. Gezamenlijk zetten alle partijen zich in om van het project FutureTex een grandioos succesnummer te maken.

“Dit zou een aanzet kunnen zijn tot de oprichting van een nieuwe industrie. De oude textielwerkzaamheden zijn verdwenen, maar wij werken graag mee aan de mogelijkheid om deze opnieuw te introduceren. De gemeente zocht al langer een bestemming voor braakliggende percelen bij de Leemslagenplas. Deze plek is prima geschikt voor de teelt van het alternatieve gewas”, verklaart Maarten Visscher namens Almelo tegenover dagblad Tubantia.

‘Natuurlijke materialen’

Maar voordat we nu allemaal als een dolle haas richting Overijssel trekken om daar de knetterstonede vruchten van het liberale Almelose hennepbeleid te gaan plukken… het gaat echt om hennep. Dus niet om wiet.

En FutureTex staat dus ook niet voor ’s lands eerste openluchtcoffeeshop met gratis cannabis, maar voor de ‘ontwikkeling van recyclebare natuurlijke materialen middels een samenwerking van regionale organisaties’. En met industriële hennep en vlas als grondstof moet er straks dus weer hoogwaardige textiel uit de regio komen…

[openingsfoto: olegator/Shutterstock]
(advertenties)