(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Omdat het weer deze week nogal tegenviel, heeft Master Kroblo een heuse plant-cave in zijn schuur ingericht. Je weet wel, een soort man-cave maar dan voor wietplanten. Nog een weekje verduisteren en dan bloeien! Zaad vs. stek – deel #4

Wat een hondeweer zeg, afgelopen week. Teveel regen, te weinig zon en zeker hier aan de kust veel teveel harde wind. Met als gratis bonus nog wat zout en zand erbij. Totaal ander weer als een week geleden en alles behalve goed voor mijn zaad vs. stek experiment. Eerlijk dan weer wel, want zowel de stekken als de zaadplanten krijgen ermee te maken.

Zaad vs. stek

Voor degenen die mijn eerste updates gemist hebben; ik ben bezig met een soort kweekwedstrijdje tegen mezelf. Buiten, in de open lucht kweek ik twee zaadplanten tegen twee wietplanten uit stekken, om te laten zien welke sterker zijn. Ik ben zelf een groot voorstander van wietplanten uit zaad, maar kweek natuurlijk zo neutraal als ik kan. Zowel de zaadplanten als de stekken zijn dus van dezelfde 24K Gold van DNA Genetics, en ik heb de stekken zelfs een grote voorsprong gegeven.

Boven de zaadplanten, rechtsonder de nog steeds aanzienlijk grotere stekkenplant. Zullen de 24K Gold dames uit zaad dit nog inhalen?

Schuurtje in, schuurtje uit…

Omdat het weer zo slecht meewerkte, heb ik voor de dames een plekje in mijn schuur vrijgemaakt. Ik had nog een 150 Watt T-Neon lamp liggen (2 x 75W), en heb die zolang in het schuurtje opgehangen. Nu nog met TL-balkjes in de wit/blauwe kleur (6500K) voor de groei, maar over een week gaan de rode TL’s (2700K) erin. Zoals jullie wellicht weten ben ik vorige week met verduisteren begonnen, zodat ik volgende week de eerste bloeiharen verwacht.

De 24K Gold planten kunnen nu in ieder geval nog redelijk chillen in het schuurtje. Uiteraard staan ze daar wel alleen als het weer buiten te slecht is. Dat betekent dat ik ze soms wel vier keer per dag uit het schuurtje haal.
Het is zeker niet optimaal om steeds van lichtbron te verwisselen, maar in ieder geval beter dan een zuidwester behandeling met extra spoelbeurten…

Omdat ik mijn wietplanten al aan het verduisteren ben, is het in mijn geval beter om ze bij slecht en onstuimig weer binnen te zetten. Wietplanten die niet verduisterd worden, hebben zeker nog tot halverwege augustus om te groeien, die kun je gerust buiten laten staan. Voor bloeiende wietplanten zijn zonnige weersomstandigheden belangrijker. Voor buitenkwekers die niet verduisteren is een mooie nazomer dan ook van het grootste belang.

Groeikracht

Buiten kweken is natuurlijk lastiger dan binnen onder ideale omstandigheden. Buiten hebben we te maken met alle invloeden van de natuur zoals wind, regen, zon, schaduw, hitte, kou, luchtvochtigheid en ongedierte et cetera. Maar ondanks het middelmatige weer, zijn de planten weer behoorlijk gegroeid. Ik blijf me verbazen over de groeikracht van wietplanten. Exact drie weken geleden kwamen ze uit de zaadjes, en moet je ze nu eens zien! Hieronder de ontwikkeling van de eerste drie weken in beeld.

De enorme ontwikkeling tijdens de eerste drie weken van het leven van een wietplant.

Tot volgende week! Hopelijk kan ik jullie dan de eerste bloeiharen laten zien

(advertentie)