(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het kan soms verkeren voor wietplanten en hun verzorgers. Neem de Strawberry Banana planten van Master Kroblo en zijn maatje Scott; twee weken geleden stonden ze nog op het punt om de planten één voor één uit de grond te trekken en nu? Nu zijn de wietplanten uitstekend hersteld – ondanks spint én lichtstress.

Het is logisch dat we door de tegenslagen wat langer bezig zijn met het afbloeien van de Strawberry Banana, maar de planten zijn zeker nog de moeite waard. En dan te bedenken dat ik ze twee weken geleden bijna had opgegeven, ik stond op het punt om ze één voor één uit de grond te trekken en opnieuw te beginnen.

De tijd heelt misschien niet álle wonden, maar heeft de Strawberry Banana toch zeker goed gedaan. We zijn ondertussen alweer aangekomen bij week 9,5 van de bloeifase en de planten zijn uitstekend hersteld. Alle lof gaat ook voor mijn maatje Scott, die de afgelopen weken dagelijks in gevecht was met de spint. Scott is absoluut mijn beste leerling, een echte control freak net als ikzelf. Hij neemt veel van me aan en slaat alles op in de harde schijf in zijn hoofd. Respect bro!

We zijn ondertussen alweer aangekomen bij week 9,5 van de bloeifase en de planten zijn uitstekend hersteld

Mills Kills tegen spint

Om van de spint af te komen, hebben we het biologische bestrijdingsmiddel Mills Kills, van Mills Nutrients gebruikt. Het product zit nog in de ontwikkelingsfase en is daarom nog nergens te koop. De spint is helaas nog niet helemáál weg, maar het probleem is de afgelopen weken ook niet toegenomen.

Om de dag krijgen de planten een voedingsbeurt. We geven ze Mills A & B en twee milliliter PK Booster per liter water en houden daarbij een EC-waarde aan van 1,8. Meer voeding hebben de dames echt niet nodig. Na de voeding geven we bij de volgende drinkbeurt alleen water en zo wisselen we de voedingsbeurten en waterbeurten af.

Versneld afbloeien

Dit zal trouwens ook meteen de laatste week worden waarin de planten nog voeding krijgen. Daarna gaan de laatste twee weken namelijk in, waarin de Strawberry Banana’s alleen nog water krijgen. Ook is het volgende week tijd om de meiden eens flink te stressen. Door ze ijskoud water te geven, minder lichturen en een lagere nachttemperatuur versnellen we het afbloeiproces.

Door de planten ijskoud water te geven, minder lichturen en een lagere nachttemperatuur versnellen we het afbloeiproces

De nieuwe, koudere omstandigheden bootsen het einde van de zomer na, waardoor het rijpingsproces versneld wordt. De planten zullen daardoor al hun energie steken in alles wat maar kan bijdragen aan een grotere kans op bevruchting. Extra trichomen die als doel hebben om stuifmeel op te vangen, maar ook vol zitten met THC, andere cannabinoïden en smaakstoffen. Het draagt bij aan de kwaliteit en het gewicht van de toppen, en ziet er ook nog eens geweldig uit.

MK

(advertentie)