(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na een kort en kunstmatig voorjaar van pak ‘m beet tweeënhalve week en een zonnige binnenzomer die nu op de kop af 7 weken duurt, laat de Banana x Sour Secret van Master Kroblo nu de allereerste herfst- of afbloeiverschijnselen zien. Hoe dat er precies uitziet vertelt de kweekmeester uiteraard zelf…

P1170783 (Custom)

Een lekkere zoete bananentop

Hallo lieve lezer, in mijn kweektent brandt het licht nu 7 weken aaneengesloten 12 uur per dag. De eerste bloeiverschijnselen zag ik al in de eerste week van maart, nu zo’n zes weken geleden. Deze eerste bloeiharen zijn inmiddels uitgegroeid tot redelijk aaneengesloten toppen waar ik me zeker niet voor hoef te schamen. Toch moet ik zelf eerlijk toegeven dat het formaat ervan me een beetje tegenvalt. Ik had wat meer volume verwacht eerlijk gezegd.

Deze eerste bloeiharen zijn inmiddels uitgegroeid tot redelijk aaneengesloten toppen waar ik me zeker niet voor hoef te schamen

Toch is dat niet iets waar ik veel aan kan doen, de planten zijn gedurende de hele ronde gezond en diepgroen gebleven en uiteindelijk is dit een nieuwe soort die je – laten we eerlijk zijn – niet kweekt voor de kwantiteit, maar vooral vanwege de connaisseurskwaliteit. Het gaat, met andere woorden om de geur en de smaak bij een soort zoals deze. En met de smaak en geur zit het wel goed, de toppen hebben een dikke ondoordringbare laag hars en als ik het zo inschat, denk ik ook aan een hoog THC percentage.

P1170799 (Custom)

Ik heb in de laatste rondes een hoop verschillende en bijzondere wietsoorten van DNA Genetics mogen kweken en zonder uitzondering waren het allemaal terpenenbommen. Er was de Tangie, met zijn sterke sinaasappelgeur en ook de Chocolope en de fruitige Sweet ’n Sour waren niet te versmaden. Ik heb al mandarijnen, ananassen en chocomel in mijn kweektent gehad, en nu dus bananen. Wanneer ik met mijn vingers langs de toppen strijk bij het verzorgen, komt er een sterk zoete geur vrij die aan een friszure combinatie van kush en bananen doet denken. Het blijft onvoorstelbaar dat wietplanten zo’n geur überhaupt kunnen produceren!

Het blijft onvoorstelbaar dat wietplanten zo’n geur überhaupt kunnen produceren!

P1170785 (Custom)

Deze kleine secundaire topjes zullen straks, droog ongeveer een gram per stuk wegen

Hier en daar zie ik al wat bladeren lichter van kleur worden, en dat zijn de allereerste tekens van het intreden van de herfst. De meeste bloeiharen zijn echter nog niet bruin en ingedroogd en als ik het moet inschatten dan duurt deze ronde nog een week of drie. Sommige soorten worden juist in die laatste weken nog een flink stuk dikker, dus wie weet wat er nog gaat gebeuren. Ik hoop natuurlijk op knuppels van toppen, zoals ik eerder – wellicht voorbarig – had voorspelt, maar zal moeten afwachten. Ik ben nog niet begonnen met spoelen, want ik wil de planten nog even goed van de voedingsstoffen laten genieten in deze beginfase van de eindfase 😉 Tot volgende week.

Master Kroblo

(advertentie)