(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gaat nu hard in Barney’s wondertent, want zo mag je zijn kweekruimte met de Yield Panels en de breed stralende Azerwing kap ondertussen wel noemen. De planten staan vijf weken te bloeien en hebben volgens de planning nog maar twee weken te leven. Zielig? Nee hoor, dat wordt prachtige… Nederwiedewiedewiet!

Hallo cannabisvrienden en vriendinnen, in het wonderhokje – om het zo maar even te noemen – staan vier Cheese planten van Spliff Seeds die het erg naar hun zin lijken te hebben. We zitten aan het eind van week vijf van de bloeiperiode en de toppen vullen zich nu aan alle kanten, ik heb er ongeveer vijftien geteld.

DSC_1490

Een prachtige sea of green, met toch maar 4 planten

Wat me vooral verbaast is dat onder het bladerdek ook genoeg licht komt om ook daar voor wonderen te zorgen. Tot zeker 35 centimeter onder het bladerdek groeien topjes, en die waren er ook nog eens vroeg bij. Normaal gesproken, dat was dus voor mijn kweektent-upgrade, zie ik pas in week 6 of 7 dat daar ook wat groeit maar nu gebeurde dat al in week 4.

DSC_1486

De trichomenlaag (met THC) wordt ook steeds prominenter, en er is nog geen bruine haar te zien!

Lumen meten

Ik had gezegd dat ik deze week met een uitleg over lumen zou komen maar ik heb daar bij nader inzien niet zoveel Cheese van gegeten 🙂 Ik weet het, ik had beter op moeten letten op school. Maar ik heb er iets op bedacht. Ik heb namelijk nog een maatje die een soortgelijke opstelling heeft qua lamp en formaat van zijn kweektent. Ik ga deze week bij hem op bezoek en zal dan de lichtsterkte meten wanneer er geen Yield Panels aanwezig zijn. Daarna zal ik bij mij op de zelfde plaatsen als in zijn tent ook metingen verrichten. Die leg ik dan naast elkaar zodat we aan de getallen kunnen zien hoe groot het effect is van de Yield Panels.

DSC_1494

De Yield Panels zorgen duidelijk voor een efficiënter ‘wonderhok’

Dát er een effect is dat weten we nu, en dat zien we aan de planten, die staan er namelijk geweldig bij! We gaan nu beginnen aan de laatste weken, op de site van Spliff Seeds staat dat deze dame een bloeifase van 7 tot 9 weken nodig heeft. Nu is dat een schatting want eigenlijk bepaal je natuurlijk zelf hoe lang de dames staan. Iedereen heeft daarin zijn eigen voorkeur en mag het oogstmoment natuurlijk zelf bepalen, uiteraard wel binnen een bepaalde oogstbare periode.

DSC_1493

Een gezonde wietplant is een blije wietplant

Spoelen

Ik geef de dames nog één keer voeding en dan ga ik al spoelen. Eigenlijk moet ik daar deze week al mee beginnen, maar ik geloof in Metrop en heb gemerkt dat als je er één week spoelen van maakt in plaats van twee, dat je dan ook geen scherpe smaak proeft bij het roken of wanneer je gewoon een stukje wiet in je mond stopt. Ik ga verder met mijn meiden en wens jullie een fijne zonnige week toe. Smoke on!

Barney Green

(advertentie)