(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu zijn negen wietplantjes eindelijk uitgegroeid zijn en de LED kweeklamp op zijn allerhoogst hangt, hoeft onze groene dokter zich geen zorgen meer te maken over toppen die tegen de lamp aan groeien. Toch haalde hij deze week nog één troef in de kast om zijn toppen te beschermen.

Hallo lieve lezers en lezeressen, zoals jullie weten had ik de afgelopen weken steeds problemen met de hoogte van mijn wietplanten. Deze stonden weliswaar in bloei, maar groeiden ook nog steeds door. Ze groeiden tegen de lamp, ik hing de lamp hoger en knakte (supercroppen) ze omlaag. Vervolgens herstelden ze en groeiden ze weer in de lamp dus ik herhaalde het trucje. Zo ging dat een paar keer door tot een paar van de toppen vorige week zelfs door het felle licht verbleekten.

Nou zien spierwitte toppen er best mooi uit, ze bevatten nauwelijks THC! En omdat ik toch wel graag stoned wordt van mijn eigen wietje, hing ik de lamp uiteindelijk zo hoog als het maar kon en supercropte ik de dames nog één laatste keer. Gelukkig bleek dat afdoende, en zijn de planten nu eindelijk helemaal uitgegroeid. Het ziet er goed uit in de microkweekkast want de vele buds vangen bovenin de kast ook veel licht en beginnen zich nu goed te vormen. Als ze zo doorgaan heb ik straks een hoop lekkere topjes van de geweldige genetica van DNA Genetics.

20160411_093518

LED Protect

Toch ben ik er niet helemaal gerust op of de toppen de rest van de bloeiperiode doorkomen zonder verder te verbleken. LED kweeklicht is erg fel en verbleekte toppen schijnen een bekend probleem te zijn. Dat hoorde ik immers van een aantal mensen die mijn kweekupdate van vorige week lazen. Ik werd gewezen op het bestaan van LED Protect, een speciale voeding voor wietplanten die onder LED kweeklampen groeien. Deze voeding bevat een speciaal zuur genaamd salicylzuur, dat de weerstand van de planten aanstuurt en vergroot zodat ze beter bestand zijn tegen het LED licht. Het middel is tevens een volledige plantvoeding en aangezien mijn planten tot nu toe toch nog geen druppel voeding hebben gehad, leek het me een goed idee om ze wat van dit LED Protect te drinken te geven.

20160411_093849

Of het middel werkt dat zullen we de komende weken gaan zien terwijl mijn planten verder afbloeien en de toppen aanzwellen. Ik heb zoals ik al zei negen planten staan in een kleine kweekkast die je toch wel microkast mag noemen, dus ik ga uit van een opbrengst met veel topjes. het is nu namelijk al een flinke jungle in de kast. En als de buds ook nog lekker dik van formaat worden, dan ben ik een gelukkige Dokter Groen. We gaan het vanzelf zien…

Raamwiet

Toen ik de zaadjes voor deze ronde in de G-Kit ontkiemde, heb ik er één extra laten kiemen voor het geval er eentje niet uit zou komen. Dat doe ik eigenlijk altijd wel, gewoon het zekere voor het onzekere nemen. Maar goed, alle zaadjes kwamen wel uit en ik heb dit ene extra plantje toen voor de gein voor het raam gezet. Het was nog vroeg in het seizoen en de dagen waren nog kort. Hierdoor is dat ene plantje dus ook gaan bloeien. Indrukwekkend is ze allerminst, maar toch leuk om te zien, ik wilde het jullie niet onthouden.

Ik ben benieuwd of ze helemaal goed zal afbloeien want de dagen gaan nu zo langzamerhand toch lengen. Jammer genoeg weet ik niet meer welke soort het was en ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook niet aan de plant zelf kan zien. Tot volgende week!

(advertenties)